Siyasi partilerin meclis grup toplantıları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasıyla başladı. Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin önemli mesajlar veren Bahçeli, MHP olarak harekatı sonuna kadar desteklediklerinin altını çizdi. "Gerekirse Afrin'e en ön safta gider seve seve canımı veririm." diyen Bahçeli'nin bu sözleri salonda büyük bir alkış tufanı kopartırken, "Bu da bir millete devlet sözüdür" dedi.

Zeytin Dalı Harekatı'na gösterilen tepkileri eleştiren Bahçeli, davanın haklı bir dava olduğunu savunurken, kararlılık vurgusu yaparak, "Son silahlı hain ele geçirilinceye kadar operasyonların süreceğini" söyledi. Harekatta YPG'den temizlenen bölgelerde görüntülenen beton sığınaklar ve tünellere dikkat çeken MHP lideri, "Teröristler tarafından inşa edilen beton tüneller atış mazgallarına sahip kuleler hiç kimsenin gözünden kaçmamıştır." ifadelerini kullandı.

"ŞEHİTLERİN ATEŞ YÜREKLERİ YAKMAKTADIR"

Afrin'den ardı ardına gelen şehit haberleriyle yüreklere ateş düştüğünü belirten Bahçeli, "Milletimizin, Afrin'den gelen şehadet haberleriyle yüreği yanmaktadır." diye konuştu.

"TTB'NİN KAPISINA KİLİT ASILMALIDIR"

Geçtiğimiz haftaya damga vuran TBB Merkez Konsey Üyeleri'ne yapılan gözaltıları değerlendiren Bahçeli, Afrin bildirisi nedeniyle TTB'ne tepki gösterirken, TTB'nin 'vatana ihaner suçu' işlediğini söyledi.

TTB (Türk Tabibler Birliği)'ni Türk düşmanı ilan eden Devlet Bahçeli, "TTB hekimliğin yüz karasıdır. Ve de derhal çok acil, seri şekilde hakkında yasal düzenleme yapılmalı ya da kapısına kilit asılmalı." şeklinde konuştu.