Konteyner Evlerin Yükselişi ve Sürdürülebilirlik Konteyner Evlerin Yükselişi ve Sürdürülebilirlik

Tüm bu yaşananlara rağmen halk arasında bahar yorgunluğu adı verilen; yorgunluk, halsizlik ve güç kaybı gibi durumların arttığı, alerjik bir şekilde insana bulaşan bir hastalık çeşidi insanları rahatsız etmektedir.
Bahar Alerjisine Sebebiyet Veren Polen Nedir?

Polen, bitkilerin erkek üreme hücresidir ve alerjendir. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte ortaya çıkmaktadır. Bitkilerin ortaya yaydığı bu polenler, rüzgarın etkisi ile 500 kilometreye yakın bulunduğu yerden uzaklaşabilmektedir. Bu polenler, ulaştıkları yerlerde döllenmeye neden olarak bitkilerin çoğalmasına vesile olmaktadırlar.

Ağaçlara ait polenler genellikle; Şubat ve Nisan aylarında, çayır polenleri Mayıs ve Temmuz aylarında, yabani otlara ait olan polenler ise, en çok Ağustos ve Ekim aylarında yayılmaya başlarlar. Bahar aylarında gün içerisinde en çok sabah saatlerinde polenler yayılma göstermektedir. Nemli ve rutubetli havalarda polen miktarı azalırken, kuru ve güneşli havalarda polenler çoğalmaktadır.
Bahar Alerjisinden Korunma Yolları Nedir?

Polenlerin havada fazla miktarda olduğu sabah 05.00 ile 10.00 arası dışarıya çıkılmamalıdır. Zaruri durumlarda, ağız ve burun, maske ya da benzeri bir nesne yardımıyla kapanarak dışarı çıkılmalıdır. Polen olduğu zamanlar, açık havada spor yapılmamalıdır. Saçlar tozu tuttuğundan, her akşam polenlerden arınmak için mutlaka banyo yapılmalıdır.

Özellikle çocuklar, bahar aylarında dışarıdan geldikleri zaman elbiseleri sürekli değişmelidir. Arabada camlar kesinlikle açılmamalı ve klima kullanılmalıdır. Polen zamanı evde kapı ve pencere kapalı olmalıdır. Evinizde ve ofiste varsa polen filtreli klima kullanılmalıdır. Dışarıda gözlük ve şapka kullanılması gerekmektedir. Alerjiye karşı mutlaka ama mutlaka doktora başvurulmalıdır.