Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi

Yeterli ve dengeli beslenmeyen kişilerin bağışıklık sisteminin güçlü olmadığını ve hastalıklara daha kolay yakalandığını belirten uzmanlar, bu nedenle ilk hedefinizin mutlaka bağışıklık sisteminizi güçlendirmek olması gerektiğini savunuyor.

Yapılan en büyük hatalardan birinin kış aylarında çay, meyve çayı gibi sıcak içeceklere yönelerek su içmeyi ihmal etmek olduğunu dile getiren uzmanlar, aslında suyun mucizesinden yararlansak belki de pek çok hastalıkla daha kolay mücadele edebileceğimizi ifade ediyor.

Kış aylarında daha yağlı besinler tüketildiğinden her gün düzenli olarak 2 ile 2,5 litre arası su tüketilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, tüketilen suyun vücut fonksiyonlarımızın düzenli çalışmasını sağlayacağını ve bağışıklık sistemimizin güçleneceğini hatırlatıyor. Yine bağışıklık sistemini güçlendiren kuşburnu, adaçayı, rezene, yeşil çay, ıhlamur ve böğürtlen gibi bitki çaylarına yönelmekten de asla vazgeçmemeniz gerekiyor.

Kış aylarında vücudunuzun günlük protein ihtiyacını da mutlaka yerine koymanız gerektiğini ifade eden uzmanlar, protein denildiğinde hemen akla etin gelmemesi gerektiğini savunuyor.

Kırmızı et haricinde yumurta, süt, kümes hayvanları, balık, baklagiller de iyi birer protein kaynağı olduğunu hatırlatan uzmanlar, çerdikleri B6 ve B12 vitaminleri, selenyum ve çinko ile bağışıklık sistemini güçlendirdiklerini belirtiyor. Haftada en az iki kez tüketilen balığın da Omega 3 asidiyle iltihap azaltıcı, bağışıklık sistemini güçlendirici dolayısıyla gribe karşı koruyucu etkisi olduğunu vurgulamakta fayda var.