Uzmanlar bu dönemde doğru besinle yönelmenin büyük önem taşıdığını ve riski azalttığını işaret ederken, bağışıklık sistemi vücudu mikroplara, bakterilere ve virüslere karşı koruyan en önemli savunma olduğunu hatırlatıyor.

Hastalıklardan uzak durabilmek için sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, uyku ve stresten uzak durmanın büyük önem taşıdığını kaydeden uzmanlar, bağışıklık sisteminin zayıf kalmasının kalp ve damar hastalıkları, kanser, diyabet, grip, nezle gibi rahatsızlıklara zemin hazırladığı üzerinde duruyor. Bu nedenle güçlü bağışık sistemi için antioksidan içeren besinler tüketmemizin büyük önemi olduğunu savunan uzmanlar, antioksidanların güçlü bağışıklık sistemini yani gündelik hayatta zinde kalmayı sağladığını kaydediyor.

Doğal antibiyotik olarak anılan soğan ve sarımsağın bağışıklık sistemi üzerinde büyük etkisi olduğunu dile getiren uzmanlar, bu besinlere bu özelliği verenin içeriğinde bulunan, kükürtlü bir bileşik alisin olduğunu paylaşıyor. Soğan ve sarımsağın pek çok antioksidan kaynağı olduğunu savunan uzmanlar, kansere karşı koruma özelliğine sahip olduğunu da hatırlatıyor.

İdrar söktürücü özelliği olan soğan, vücuttaki ödemin atımına yardımcı olmaktadır. Sarımsak, antibakteriyel özelliği sayesinde vücudu enfeksiyonlara karşı da korumaktadır. İngiltere'de yapılan araştırmalar; 12 hafta boyunca plasebo ve sarımsak özütü verilen 146 kişiden, sarımsak alanların üçte iki oranında soğuk algınlığı riskinin düştüğünü göstermektedir