Her renk ve her çeşit besin öğesini sofranızda bulundurmanız gerektiğini belirten uzmanlar, sizler için sofranızdan eksik etmememiz gereken öğeleri sıraladı.

Detoksun Uzun Vadeli Etkileri ve Yaşam Kalitesine Etkisi Detoksun Uzun Vadeli Etkileri ve Yaşam Kalitesine Etkisi

Uzmanların en iyi antioksidan vitaminler arasında saydığı C vitaminin mutlaka her gün tüketilmesi gerektiğini hatırlatan uzmanlar, C vitaminini besinlerden alırsanız bu besinlerde bulunan fitokimyasal maddeleri de tüketeceğinizi böylece vücudunuzdaki savaşçı hücrelerin güçleneceğini işaret ediyor. Bu medenle her gün roka, kivi, maydanoz, kuşburnu ve kivi tüketmeye özen göstermeniz gerektiğini vurgulayan uzmanlar, sarı ve turuncu renkli bitkilerde bulunan beta karotenin de önemli bir antioksidan olduğunu hatırlatıyor. Bu nedenle havuç, ananas, hurma ve balkabağı tüketmeye özen göstermelisiniz.

İçinde A, B1 ve C vitaminin yanı sıra kükürtlü birleşikleri de bulunduran sarımsağın mucizevi bir besin olduğunu paylaşan uzmanlar, sarımsağın bağışıklığınızı kuvvetlendirecek ve hücrelerinizi koruyacak antibiyotik, antiviral, antibakteriyel ve antifungal etkiye sahip olduğunu dile getiriyor. Sarımsağın etkilerinden yararlanabilmek için bütün olarak değil çiğnenip ezilmesi gerektiğinin de altını çizen uzmanlar, metabolizmayı düzenleyen kefirin de unutulmaması gerektiğini kaydediyor.

Bağırsaklarımızda ne kadar probiyotik bakteri bulunuyorsa vücudumuzun o denli güçlü olduğunu belirten uzmanlar, bağırsak sağlığının tüm vücut sağlığını etkilediğini dile getiriyor. Kefir ve probiyotik yoğurdun bağırsaklarımızdaki bakteriler için zengin besinler olduğunu bunların yanı sıra muz pırasa, enginar, sarımsak ve soğanın da bu bakterilerin artmasını sağladığını vurguluyor.