Ali Koç Açıkladı, Fenerbahçe'nin Ligden Çekilme Kararı Ali Koç Açıkladı, Fenerbahçe'nin Ligden Çekilme Kararı

Badminton Nasıl Oynanır?

Bu oyun, iki kişi ya da ikişer kişilik, iki rakip grupla raket ve kaz tüyünden yapılma bir topla oynanır. Badminton oyunun kuralları ise, rakipler topu karşı tarafın sahasına düşürerek, puan kazanırlar. Her yerde oynanabilir fakat rüzgarlı yerlerde oynanamaz. Sadece servis kullanan taraf puan kazanabilir. Her set 15 puandır. Servisle başlayan oyunda, ayaklar yerden kalkmadan servis atılmalıdır. Topun kafa kısmı aşağıya bakmalıdır. File boyu 155 cm, raket boyu 65.5, top boyu değişebilir ortalama 3,5 cm'dir.

Badminton Oyununda Puanlama Nasıl Olur?

Rakipler en çok 3 set oynamaktadırlar. Sadece servis kullanan taraf puan kazanabilir. Tek erkek ve çiftlerde 15 sayısına ilk ulaşan seti kazanır. Tek kadınlarda, 11 sayısına ilk ulaşan seti kazanır. Set skoru 14-14 (tek bayanlarda 10-10) olduğu zaman, ilk 14 (tek bayanlarda 10) sayısına ulaşan taraf uzatma hakkına sahip olacaktır. Bu uzatma hakkı bir sonraki servis atışından önce kullanılabilir.

Badminton Oyununun Tarihi

Çinliler M.Ö. 5. yüzyılda, Ti Jian Zi adında, badmintona benzeyen bir oyun oynarlarmış. Yine benzer bir oyun, 10 yüzyıl ortalarında Hindistan'da poona adıyla oynanıyormuş. Şimdiki zamanda oynanan badmintona benzeyen bu oyunu, İngiliz subaylar 1860 yılında ülkelerine getirmişlerdir. Beauford Dükü'nün kızları bu oyunu Badminton Evi'nde oynamışlardır. Badminton ismi de bu salondan gelmektedir.