Frankfurt film festivalinin açılış filmi Ayla'nın yapımcısı Mustafa Usla'nun Film Frankfurt'ta gösterilmesin kararı seyircileri ve festival ekibini şoke etti.

ayla-1504873974

FESTİVALE GELENLER ŞAŞKIN

Açılışta Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Hessen Eyalet Bilim Bakanı Boris Rhein yönetmenler Reis Çelik, Hasan Fehmi Yaşar, Atalaş Taşdiken, sanatçılar Mahmut Cevher, Abdurrahman Keskine ile Gökhan Mumcu, eyalet meclisi milletvekilleri İsmail Tipi, Mürvet Öztür, Turgut Yüksel'de yer aldı.

SEYİRCİYE BÜYÜK SAYGISIZLIK

Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, Mustafa Uslu'nun telefonla arayıp, Ayla'nın gösterimine için vermediğini bildirdiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Dairesi Başkanlığı'nın da devreye girmesine rağmen Uslu'nun kararından vazgeçmediğini belirten Sıtkı, 'Bu davranışı ahlaki değildir. Buradaki emeğe ve sinemaseverlerine büyük saygısızlık. 12'e beş kala böyle bir yaptırım kabul edilemez bir durum' dedi.

BABAMIN KANATLARI İLE AÇILDI

Ayla gösterilemeyince Antalya Film Festivali'nde en iyi film ödülü alan Babamın Kanatları festivalin açılış filmi oldu. Bu arada bazı seyirciler, Ayla'nın gösterimden çekilmesini protesto ederek sinema salonundan ayrıldı.

YAPIMCIDAN AÇIKLAMA KOMİTE BİZİ DİNLEMEDİ

Filmin yapımcısından açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi;' Ayla filmimizin Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nin açılış değil kapanış filmi olması yönündeki arzumuzu, sebepleriyle birlikte festival komitesine ilettik. Ancak komite filmimizi festivalin açılış filmi olark göstermekte ısrar etmişlerdir. Ayla, 7 Aralık'ta Avrupa ve Asya'da gösterime girecektir.

STRATEJİLERİMİZ VAR

Filmimizin haklarını korumak ve gişesine zarar vermemek adına yurtdışı distribütörümüzle birlikte verdiğimiz ve Frankfurt Türk Filmleri Festivali yetkililerine ilettiğimiz duruma anlayış gösterilmiş olsaydı giden seyircileri de mağdur etmezlerdi. Bizlerin dışında gelişen bu durum için izleyicilerimizden özür dileriz.

Bütün festival yöneticileri filmimizi göstermek istiyorlar bunu anlıyor kendilerinin de bizi anlamalarını rica ediyoruz.. Yoğun bir vizyonve halkla ilişkiler dönemi içerisindeyiz. Bu sebeple yayın, halkla ilişkiler ve vizyon stratejilerimize saygı duyulmasını rica ederiz'.