1950 yılındaki Kore savaşına katılan Türk tugayının içinde yer alan Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin hayat hikayesi Ayla filmine konu olmuştu. Savaş sırasında annesi ve babası ölen 3 yaşındaki Koreli kıza, savaş süresince babalık yapan Dilbirliği'nin ve Ayla adını verdiği Koreli kızın hikayesi sinema salonlarını dolduran milyonlarca vatandaşın yüreğine dokunmuştu.

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden filmin kahramanı Süleyman Dilbirliği'nin 65 yıllık eşi Nimet Dilbirliği'de eşinin ardından hayata veda etti. Eşinin ölümünden henüz 12 saat sonra hayata veda eden 85 yaşındaki Nimet Dilbirliği eşiyle birlikte toprağa verildi. Hikayeleriyle Türkiye sınırlarını aşan Dilbirliği çifti için düzenlenen cenaze törenine, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Ayla'nın yapımcısı Mustafa Uslu ve filmin başrol oyuncuları İsmail Hacıoğlu, Ali Atay, Yavuz Karakaş ile birlikte Kore Gazileri de katıldı.

KIZI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Astsubay Süleyman Dilbirliği ile eşi Nimet Dilbirliği'nin kızları Sabahat Dilbirliği taziyeleri kabul etti. Sabahat Dilbirliği'ne başsağlığı dileyen filmin yapımcısı Mustafa Uslu gözyaşlarına hakim olamadı. Uslu, Astsubay Dilbirliği ile eşinin tabutu başında uzun süre dua etti. Ardından Uslu, Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu.