Avrupa Komisyonu'nun 17 Nisan tarihinde yayımlayacağı aday ülkelere ilişkin raporda yer alan Türkiye kısmına ilişkin detayları ortaya çıktı. Stratejik belgede Avrupa Komisyonu, Türkiye'nin AB'ye aday bir ülke olduğunu teyit ederek müzakerelerin tam üyeliği hedeflediğine vurgu yapıyor. Raporda, ilk kez FETÖ bir terör örgütü olarak tanımlandı.

AVRUPA'DAN SÜRPRİZ FETÖ KARARI

Raporda, 2017 yılında Türk ekonomisinin ciddi bir büyüme yakaladığı, büyümenin de işsizlik oranı üzerinde olumlu etkisi olduğu belirtildi.

MÜLTECİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Türkiye'nin 3 buçuk milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığına vurgu yapılarak bu konuda AB için stratejik önemde bir görev üstlendiği yazdı.

KURUMLARINI KORUMAK MEŞRU HAKKI

İlk defa FETÖ bir terör örgütü olarak tanımlandı. Ayrıca Ankara'nın demokratik kurumlarını korumak amacıyla almış olduğu önlemlerin de meşru olduğu ifade edildi.

OLAĞANÜSTÜ HALE SON VERİLMESİ ÖNEMLİ

Temel hak ve özgürlükler alanındaki eksikliklere de dikkat çeken Avrupa Komisyonu raporunda, olağanüstü hale son vermenin önemine de vurgu yapıldı.

RAPORU BAŞKAN YARDIMCISI SUNACAK

Rapor, Türkiye ile karşıtlığı ile tanınan Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn tarafından değil, komisyonun birinci başkan yardımcısı olan Frans Timmerman tarafından sunulacak.