İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada FETÖ üyeliği olmamakla birlikte örgüte yardım ve yataklık yapmak suçlamasıyla örgütün medya yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen soruşturma kapsamında Atilla Taş da gözaltına alınmıştı.

Uzun bir süre tutukluluk haline devam edilen Atilla Taş beklenen kararla hapis cezasına çarptırıldı. 5 yıl olarak öngörülen hapis cezasının iyi hal indirimi uygulanarak 3 yıl 1 ay 15 güne düşürülmesi yönünde karara varıldı. Bu kararın ardından örgütün medya yapılanmasına yönelik olarak düzenlenen dava sonucunda şarkıcının hapis cezası da netleşmiş oldu.

Kararın Ardından İlk Açıklama Geldi

Atilla Taş resmi Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada Atilla Taş hapis cezasına çarptırıldı haberinin yayılmasının ardından konuyla ilgili olarak ilk açıklamasını yaptı. Yaptığı açıklamada "... Eninde sonunda bu davadan beraat edeceğime inanıyorum. Sizler de bana inanın. Ben muhalefet etmekten başka bir şey yapmadım" yorumuna yer verdiği belirlendi.

3 Yıl 1 ay 15 Gün Hapis

Atilla Taş kararın ardından yaptığı bu yazılı açıklamayla kendisine yönelik suçlamaları reddettiğini bir kere daha yeniledi. Bununla birlikte mahkeme tarafından kesinleştirilen hükümle 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak böylelikle mahkeme sürecinin de örgütün medya yapılanmasına ilişkin yürütülen davada sona gelinmiş oldu.

Bu yapılan açıklamaların hemen ardından örgütün suç unsuru teşkil eden konuyla ilgili olarak mahkemenin nihai kararı açıklanarak iyi hal indiriminin de yapıldığı belirlendi. 5 yıl olarak öngörülen hapis davasının iyi hal indirimiyle 3 yıl 1 ay 15 güne indirildiği de kararda yer aldı.