İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra iniş takımları bozulunca acil iniş yapmak isteyen özel jet pistten çıkarak bir anda alevler içerisinde kaldı. Yaşanan kazada 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Atatürk Havalimanı'nda akşam saat 21:30 sıralarında TC-KON tescilli özel jet iniş sırasında kaza yaptı. İstanbul'dan KKTC'nin Ercan Havalimanı'na gitmek üzere havalanan TC-KON tescilli özel uçağın iniş takımında arıza meydana gelince acil iniş yapmak için tekrar Atatürk Havalimanı'na yöneldi.

Kalktıktan kısa bir süre sonra Atatürk Havalimanı'na inmek isteyen uçak, kalkış sırasında lastiği patladığı için acil iniş yaptığı sırada pistten çıkarak bir anda alevler içerisinde kaldı.

Gövdesinin üzerine iniş yapmak zorunda kalan uçak sağ kanadından bir anda tutuştu ve kısa sürede alevler içinde kalarak yanmaya başladı. Yanan uçağa çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ederken alevler kısa sürede kontrol altına alındı. Yaşanan kazada üçü mürettebat, biri yolcu 4 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Yangın sırasında trafiğe kapatılan Atatürk Havalimanı kısa süre sonra yeniden aktif hale geldi.