Atalay Filiz 2013 ve 2016 yılları arasında 3 kişiyi tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Filiz'in Mayıs 2016'da işlediği öğretmen Fatma Kayıkçı cinayetinde 30 yaşındaki Atalay Filiz için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Gerekçeli kararın yazıldığı mahkemede, katil zanlısı Atalay Filiz'in Ankara'da işlediği cinayetler nedeniyle İstanbul'a kaçtığı ve sahte kimlik kullandığından şüphelendiği öğretmen Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü anlaşıldı.

Devam eden mahkemede tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı nasıl öldürdüğünü anlatan Filiz, Tuzla'da gerçekleşen cinayette Kayıkçı'yı 32 yerinden bıçakladıktan sonra cesedi valizle kendi dairesine taşıdığı öğrenildi. Fatma Kayıkçı'ya ait cep telefonu ve maktülün kan lekelerini sildiği bez parçalarını İdil Sokak üzerinde bulunan bir konternera atan Atalay Filiz, cesedi de İSKİ Arıtma Tesisi'nde boş bir alana attığı öğrenildi.

İKİ HAFTA BOYUNCA TAKİP ETMİŞ

Ankara'da işlediği cinayetler nedeniyle İstanbul'a kaçan Atalay Filiz, Tuzla'da bir çay bahçesinde 1.5 yıl çalıştı. Burada sigorta işlemleri için kendisinden kimlik isteyen Fatma Kayıkçı'nın kendisinden şüphelendiğini fark eden Filiz, bu andan itibaren Fatma Kayıkçı'yı öldürmek için plan yaptı.

3 hafta boyunca Kayıkçı'yı takip eden Filiz, 27 Mayıs Cuma günü işe gelmeyen Fatma Kayıkçı'nın evinin önüne giderek planını uyguladı. Kafasına vurduğu yumruk darbeleriyle bayılttığı kadını 32 yerinden bıçaklayan Filiz, 8 ölümcül darbeyle Fatma Kayıkçı'yı öldürdü.

CİNAYETİ İŞLEDİ, İSTANBUL'U TERK ETTİ

CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Aşağıladı CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Aşağıladı

Gerekçeli kararda, sanığın öldürdüğü maktulün cesedini sürükleyerek kendi dairesine kendi dairesine götürdüğü, önceden hazırladığı valizin içine koyduğu, kan lekelerini sildikten sonra cesedin olduğu valizle binadan çıktığı, ölenin çantası ve akıllı cep telefonu ile kan lekelerini silmede kullandığı bez parçalarını İdil Sokak üzerinde konteynıra attığı, cesedi de İSKİ Arıtma Tesisi'nin boş alanında valizden çıkararak atarak üzerini poşetle örttüğü, döndükten sonra üstünü değiştirip İstanbul'dan ayrıldığı anlatıldı.