Astsubay Bekir Uyanık'ın evinin önünde bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin açılan davada önemil tespitler yer aldı.

İddianamede, Ayşe Uyanık'ın aralarındaki ilişkiye engel olarak gördüğü koca Bekir Uyanık'ı eski uzman jandarma olan sevgilisi Hacı Ömer Genç ve arkadaşlarına öldürttüğü iddia edildi.

ENGEL GÖRDÜKLERİ KOCA'YI ÖLDÜRDÜLER

İddianamede, cinayetin faillerinin eski uzman jandarma oldukları 'önceki mesleklerinden edindikleri bilgi ve tecrübe ile suç delillerini gizledikleri' anlatıldı.

Dava dosyasındaki iddialara göre, Astsubay Bekir Uyanık ile eşi Ayşe Uyanık 2003 yılında evlendi.

Bu evlilikten iki tane de çocukları oldu. Son bir yılda, Ayşe Uyanık'ın mal varlıklarının değerlendirilmesi konusunda çiftin arasında bazı anlaşmazlıklar yaşanmaya başlandı.

2016 yılının yaz aylarından itibaren Ayşe Uyanık, emekli uzman jandarma Hacı Ömer Genç flört etmeye başladı. Genç, Ayşe Uyanık'tan sık sık para aldı.

BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Yasak aşk yaşan Uyanık ve Genç, ilişkilerine engel olarak gördükleri Bekir Uyanık'tan kurtulmanın planlarını yapmaya başladı.

25 Şubat 2017 tarihinde Genç, yanında arkadaşı emekli uzman Jandarma Mehmet Bezdüz ile birlikte Bekir ve Ayşe Uyanık'ın yaşadığı evin önünde beklemeye başladı.

Astsubay Bekir Uyanık, gece yarısına doğru evgine girdiği sırada Hacı Ömer Genç ve Mehmet Bezdüz tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

KARISI AZMETTİRDİ

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Ayşe Uyanık hakkında ' Tasarlayarak eşini öldürmeye azmettirme' ,Hacı Ömer Genç ve arkadaşları Mehmet Bezdüz, Mehmet Bilgin hakkında ise 'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açtı.

Ali Koç Açıkladı, Fenerbahçe'nin Ligden Çekilme Kararı Ali Koç Açıkladı, Fenerbahçe'nin Ligden Çekilme Kararı

İddianamede, Ayşe Uyanık'ın Hacı Ömer Genç ile birlikte duygusal ve cinsel beraberlik içinde bulunduğu, bu ilişkiye engel olarak gördüğü eşi Bekir Uyanık'tan kurtulmak istediği iddia edildi.