Suriye'de iş birliğine dayalı çözüm için Türkiye, Rusya ve İran Dışişler Bakanları bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısı sırasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Bir basın mensubunun Afrin harekatına yönelik sorusuna kızan Mevlüt Çavuşoğlu, "FETÖ ağzıyla konuşuyorsunuz. FETÖ ağzıyla sorulan sorulara yanıt vermiyorum." dedi.

Gazetecinin Afrin'deki terör örgütü YPG'ye yönelik operasyonun Suriye'nin toprak bütünlüğünü bozduğu şeklindeki sorusu Çavuşoğlu'nu kızdırdı. Türkiye'nin daha önce birçok platformda Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğunun altını çizen bakan, operasyonun terör örgütü YPG ve DEAŞ'a yönelik olduğunu yineledi.

YEREL GAZETECİYİM CEVABINA İNANMADI

İsviçre'de FETÖ bağlantılı olduğu iddia edilen bir iş adamının kaçırılmasının ardında Türk diplomatların olduğunu iddaa eden gazeteciye Çavuşoğlu'nun yanıtı "Hangi gazetede çalışıyorsunuz?" oldu. Gazetecinin "Yerel gazeteciyim" yanıtı ise Çavuşoğlu'nun gözünden kaçmadı. Soruların kasıtlı olarak FETÖ ağzıyla sorulduğunu belirten Çavuşoğlu,"Biraz FETÖ'cü gibi gördüm sizi. FETÖ ağzı ile sorulan sorulara cevap vermem. Afrin konusunda açıklamaları yaptık" demekle yetindi.

İNGİLTERE KANIT ORTAYA SÜRMÜYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İngiltere ile yaşadıkları ajan krizi ile ilgili olarak "İngiltere'den gelen sözleri çok önemsemiyoruz. Önce ABD seçimlerine müdahale ettiğimiz, tek bir kanıt sürülmeden kamuoyuna duyuruldu. Ardından yeni yaptırımlar geldi. Batı propagandasının seviyesine düşmeyeceğiz.