Aspirinin Bilinmeyen Faydası

Londra'da bulunan Queen Mery Üniversitesi kanser önleme merkezinin profesörü Jack Cuzick'in başkanlığında yapılan araştırmanın sonucunda 75 mg'ın aşağısında olan dozu düşük tabletlerin 50 ile 65 yaş aralığındaki bireylerde faydalı olduğu sonucuna varıldı. Günde bir aspirin tüketimi orta yaşlı insanlar için kanser riskini fazlasıyla düşürmekte. Düzenli 10 senelik bir kullanımda sonradan bıraksa bile mutlaka bir yararını göreceğini iddia ediyorlar.

Cuzick'in belirttiğine göre, kanseri önlemede atılabilecek en önemli üçüncü adım olarak gördüğünü söyledi. Bunun önemini vurgulamak için sigara ve obeziteyi azaltmaktan sonra atılabilecek en büyük adım olabilir diyerek konuyu İngiliz halkına duyurmuştur. İngiliz bilim adamları bu sonuca dayanarak ortaya attıkları iddiada aspirinin 20 yıl gibi bir zaman zarfında İngiltere'de yaklaşık olarak 130 bin insan hayatını kurtarabileceği görüşünü ortaya koymuş oldular.

Vücuda Diğer Faydaları

Aspirin sağlık amacıyla kullanılan bir ilaç olsa da çok daha farklı faydaları da mevcuttur. Eğer herhangi bir kepek sorunu ile karşılaşılırsa iki aspirini ezip şampuanın içine atarak bu sorunu halledilebilir noktaya getirilebilir. Sivilce ile karşılaşılan problemlerde oldukça etkilidir. Sivilce problemi yaşayan birey aspirinle suyu karıştırıp sivilcelerin üstünde bekletilebilir. Bu sorunlar kısa sürede hallolacaktır.

Endokrinoloji, Hormonal Dengesizliklerin Anlaşılması Endokrinoloji, Hormonal Dengesizliklerin Anlaşılması

Sinek veya arı sokmalarında da kullanılabilen bir madde olan aspirini, böceğin soktuğu yeri önce biraz ıslatıp ardından etken maddeyi sürerek problemin geçildiği görülecektir.

Aspirin sadece bir ilaç değil aynı zamanda vücudumuzun diğer bölgelerine faydası fazlasıyla dokunan bir etken maddedir. Ayrıca tek yan etkisi mideye olarak tanımlanmaktadır.