İzmir'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce ifade veren şüpheli şahısların ifadelerinden faydalanılarak yapılan çalışmalar neticesinde belirlenen 117 muvazzaf askeri yönelik 45 ilde operasyon başlatıldı. Çok sayıda subay ve astsubayın gözaltına alındığı bildirildi

Moskova Acı İçinde, Ölü Sayısı Artıyor Moskova Acı İçinde, Ölü Sayısı Artıyor

EŞ ZAMANLI OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa çalışması ile bu sabah saatlerinde eş zamanlı FETÖ operasyonu düzenlendi. İzmir il merkezi, 7 dış ilçe ve 45 değişik ilde başlatılan operasyonda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu 117 kişi hakkında yakalama kararı olduğu öğrenildi. İzmir il merkezi, 7 dış ilçe ve 45 değişik ilde başlatılan operasyonda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu 117 kişi hakkında yakalama kararı olduğu öğrenildi.

HAKLARINDA İŞLEM YAPILMAYANLAR GÖZALTINDA

2010 ile 15 Temmuz 2016 darbe girişimi arasında İzmir'de görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları arasında yapılan analiz çalışmalarında sözde mahrem ağabeyler tarafından aranan, terör örgütü toplantılarına çağrılan ve talimat verildiği ileri sürülen 268 askeri personelin olduğu, bunların bir çocuğunun darbe girişimi sonrasında yakalanarak tutuklandığı ancak 117 tanesi hakkında henüz işlem yapılmadığı belirlendi.

Bu personelden bir kısımın Türk Silahlı Kuvvetleri, Genel Kurmay ve Kuvvet Komutanları ile Sahil Güvenlik ve Jandarma birimlerinde subay/astsubay rütbesinde çok kritik birimlerde muvazzaf olarak görev yaptığı da tespit edildi. Bu doğrultuda İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa çalışması ile bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonu başlatıldı.117 kişi hakkında yakalama ve arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.