Uzmanlar hayat tarzınızda yapacağınız bazı ufak değişikliklerle 100 yaşına kadar sağlıklı ve mutlu bir yaşam yaşayabileceğinizi dile getiriyor. Peki ama bunun için nelere dikkat etmek gerekiyor?

Uzmanlar sağlıklı yaşam için kişinin ihtiyaçlarına göre dengeli beslenmesi ve kilo kontrolünü gerçekleştirmesi gerektiğini işaret eden uzmanlar, özellikle ileri yaşta karşılaşılabilen protein-enerji beslenme bozukluğu önemli bir sağlık probleminin ortaya çıkabileceğini dile getiriyor. Beslenme alışkanlığının tamamen bireysel olmakla birlikte yaşam süresini uzattığının saptandığını paylaşan uzmanlar, özellikle Akdeniz tipi diyeti öneriyor.

Her yaşa, her kişiye göre spor yapmak mümkün olduğunun altını çizen uzmanlar, sabah kalkıldığında yapılan germe egzersizleri, yürüyüş, direnç egzersizleri, yüzme, yoga, dans hem vücudu ve kasları zinde tuttuğunu, hem de keyif verip mutlu olmayı sağladığını paylaşıyor. Yaşı ilerlemiş birinin düşme ve yorulma korkusuyla hareketsiz bir yaşam sürmesi son derece yanlıştır. Oluşabilecek kazalardan korunarak hareket edip egzersiz yapmak yaşama sağlıklı yıllar katacaktır.

Beslenme ve spor kadar önemli olan başka bir noktanın su tüketimi olduğunu dile getiren uzmanlar, canlılığı arttırmak, cilt ve tüm diğer organları beslemek için günde en az 1.5 litre kabaca 8 bardak su içmek gerektiğini ifade ediyor.