Bu bir savunma mekanizması olmakla birlikte arılar herhangi bir tehlike gördükleri zaman bu eylemi yaparlar. Arılar bazı besinlerin kokularına karşı aşırı duyarlıdır ve çok uzakta bile olsalar kokuya yönelebilirler.

Genelde meyve kokuları ve et kokuları arıları fazlası ile cezp eder. Bu sebeple de özellikle açık alanlarda yemek yerken ve piknik yaparken bir anda arı istilasına uğrayabilirsiniz.

Arılar aslında size saldırmak için değil yemeklerin kokusu ve tadı için gelirler fakat bu durum istenmeyen bazı kazalara nende olabileceği için arılar ortamdan uzaklaştırılmalıdır. Uzaklaştırmak için de birkaç doğal yöntem denenebilir.

Arıları Uzaklaştırma Yöntemleri

Arıların kokuya duyarlı olan canlı türlerinin olduğundan daha önce bahsetmiştik. Bu sebeple arının hoşlanmadığı kokuları bulmak onları kaçırmada faydalı olabilir. Arıların geldiği yerde masanın üzerinde türk kahvesi bulundurmak arıları kaçırma yolları fikirlerinden birisidir.

Türk kahvesinin keskin bir kokusu vardır ve az miktarda kahve bile arıları kaçırmak için yeterli olmaktadır. Arılar yalnızca kahve kokusundan değil tütsü kokusundan da uzaklaşırlar. Tütsülerin aromaları ve odunsu kokusu arıları panik haline sokar ve oradan uzaklaşmalarını sağlar. Koku o alanda olduğu sürece de hiçbir arı yakınlara gelmez.

Arıları Doğal Olarak Uzaklaştırma

Arılar doğal hayat döngüsü için oldukça önemli olan canlılardır ve doğada bulunan tüm canlılar gibi onlara da zarar vermemek gerekir.

Bu sebeple arıları ortamdan uzaklaştırırken ya da kendimizi korurken doğal olan yöntemleri tercih etmeli ve hem kendimizi onlardan korumalı hem de onları ortamdan uzaklaştırmalıyız. Bu sayede rahat bir şekilde açık havada piknik yapıp çocuklarınız ile de yemek yiyebilirsiniz.