Çoğunlukla tatil ve seyahat alımlarının gerçekleştiği Temmuz ayında 10 milyar liralık ciro ile rekor kıran e ticaret sektörünün, aynı başarıyı Aralık ayında da tekrarlamayı hedeflediğinin üzerinde duran uzmanlar, 104 tatil ve seyahat sitesi üzerinden 10,1 milyar liralık online alım gerçekleştirildiğinin altını çiziyor.

Tatil ve seyahat harcamalarının ağırlıklı olarak Temmuz, Ağustos ile Aralık ayında yapıldığını belirten uzmanlar, yaz turizm için Temmuz ve Ağustos aylarının en hareketli aylar olduğunu işaret ediyor. Aralık ayının ise kış turizmi için hareketli geçeceğini tahmin eden uzmanlar, bu ay için erken rezervasyonun en yoğun olduğu aylardan biri olduğunu vurguluyor.

Ayrıca Aralık ayının hem yeni yıl alışverişlerinin yapılması, hem de 31 Aralık gecesi eğlencelerinin online satın alınmasından dolayı Temmuz ve Ağustos ile birlikte dijital pazarın en canlı olduğu aylar olduğunu hatırlatmadan da geçemeyen uzmanlar, e- ticaret sektörünün tarihinde ilk kez bu yıl Temmuz ayında aylık cirosunun 10 milyar liralyı geçtiğini paylaşıyor.

İnternet alışverişlerinin bu yıl üst üste rekor kırdığını hatırlatan uzmanlar, 2016 yılının tamamında nakit alımlar haricinde kredi kartıyla internetten alışveriş 68 milyar lira olduğunun altını çiziyor. Fakat bu yıl ilk 3 çeyrekte internetten 73 milyar liralık mal ve hizmet satın alındığını ifade eden uzmanlar sektörün yüzde 44 oranında büyüdüğünü dile getiriyor.