Dünya turizminin lider şehirlerinden biri olma yolunda hızla ilerleyen Antalya'da, iç turizme yönelik özel indirim ve avantajlı fiyat uygulamalarını kapsayan Antalya Seni Bekliyor kampanyası ile erken rezervasyon'da doluluk oranının arttırılması hedefleniyor.

2018 SEZONUNDA TALEP ARTTI

"Turizmde son yıllarda yaşanan anormal düşüşlerin bu sene yükselen taleplerle toparlanma sürecini girdiğini ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2018 içinde turizm sektöründe yüzde 40'ları aşan bir büyüme yaşanacağının öngörüldüğünü" söyledi.

ERKEN REZARVASYONUN ÖNEMİ ANLAŞILAMADI

Turizme katkı sunan ticari işletmelerle birlikte İstanbul'da basın toplantısı düzenleyen Menderes Türel, "Erken rezervasyon olgusunun Türkiye'de yeteri kadar değerlendirmediğine dikkat çekerek, Avrupalı turistlerin erken rezervasyon ile tatillerini son derece ucuz bir hale getirdiklerini" kaydetti."

1518261124_antalya_erken_rezervasyon_basin_toplantisi_3

AVRUPALILAR UCUZ TATİL YAPMIYOR

"Yerli turist açısından erken rezervasyonun yeteri kadar uygulanmaması yüzünden tatil programlarının pahalıya geldiğini ifade eden Türel şunları söyledi: 'Turizm işletmeleri fiyatlarını bir sene evvelinden belirliyorlar. Ne kadar erken rezervasyon yapılırsa tatil o kadar ucuz ve hesaplı olur."

TATİL PLANLARINI ÖNCEDEN YAPIN

"Genelde Türk turistler havalar ısınınca yaz aylarının eşiğinde tatil satın almalarını gerçekleştirdiği için tatil yabancılara oranla pahalıya geliyor. Oysa ne kadar erken davranılırsa, erken rezervasyonla çok daha ucuza gelir. Yabancı turist çok daha erken hareket ediyor. Tatil planlarını yapıyor."

17 ŞEHİRDE KAMPANYA DUYURULACAK

"Biz bu durumu yerli tatilcilerin lehine çevirmek için bir kampanya ile Türkiye geneline duyurmak istedik. 17 şehirde 12 Şubat pazartesi gününden itibaren bilboard duyuruları ile bu kampanya'ya başlıyoruz. Bir turizm seferberliği başlatıyoruz. Antalya seni bekliyor web sitesi üzerinde büyük bir turizm portalı oluşturduk. Kampanyaya paydaşlarımızla birlikte katılıyoruz."

ANTALYA SENİ BEKLİYOR SEFERBERLİĞİ

"Bu kampanyaya Antalya Büyük Şehir Belediyesi olarak bonus niteliğinde bir katkımız olacak. Erken rezervasyon fırsatlarını değerlendiren yerli turistlere Antalya da konakladıkları süre içinde Antalyakart ve ücretsiz tünektepe gezilerini hediye edeceğiz. Yani Antalya'da tatil yapan bu kampanyadan yararlanan turistlerimiz bedava şehir içi seyahat etme imkanına kavuşacak."

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

"Vatandaşlarımızdan bu son derece avantajlı kampanyadan istifade etmelerini ve uzun yıllardan beri tatil imkanı bulamayanlarında ivedillikle www.antalyasenibekliyor.com sitesi üzerinden rezervasyon yapmakta acele etmemelerini öneriyorum. "