Futbol kulüpleri kış dönemi kamplar için rotalarını tayin etmeye başladı.

FİİFEX koordinatörü Hür Dilber, ' 2 yıl önce 2 bin 500 takımın geldiği ve 100 milyon Euro gelir elde eden Antalya'nın eski cazibesini kazanması için tanıtım çalışmalarını arttırması gerekiyor' dedi.

TERÖR KORKUSU TALEPLERİ BİTİRDİ

Antalya yazın deniz ve güneş ile öne çıkarken, kış döneminde futbol turizminin önemli lokasyonlarından biriyle.

Güvenlik kaygısı gibi sebeplerle Avrupalı futbol külüpleri kendilerine alternatif lokasyonlar seçti.

Bu da her yıl gelen yaklaşık 2 bin 500 takımın sayısının 200-300'lere düşmesine ve yaklaşık 100 milyon Euroluk futbol pastasından Antalya'nın mahrum kalmasına sebep oldu.

ÖDÜLLÜ TURNUVALAR CAZİBESİNİ ARTTIRABİLİR

Futbol Endüstrisi Forum ve Fuar (FİFEX) koordinatörü Hür Dilber, Antalya'nın yeniden futbol turizminden pay kapabilmesi için tanıtım çalışmalarına ağırlık vermesi gerektiğini vurguladı.

ANTALYA KAYIPLARINI TELAFİ ETMEK İSTİYOR

Ülkelerin kamp dönemlerine göre Aralık-Nisan sezonunda yoğun olarak gerçekleşen futbol turizminde Antalya'nın; uygun iklim koşulları, yüksek kalitedeki futbol kamp sahaları ve her şey dahil sistemi ile hizmet veren otelleriyle son derce cazip olduğunu açıklayan Dilber, bölgenin futbol kulüplerinin yeniden gözdesi olması için ödüllü turnuvalar düzenlemesi gerektiğini bildirdi.

FUTBOL TURİZMİ CANLANACAK

Dilber, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortak çalışmalar yürütmesi halinde Antalya'nın yeniden futbol turizmi ile anılan bir lokasyon olacağını ve 100 milyon Euro'luk futbol turizm gelirini geri kazanabileceğini söyledi.

Buz Pateni, Zarafetin ve Yeteneğin Buluştuğu Alan Buz Pateni, Zarafetin ve Yeteneğin Buluştuğu Alan