Bu araştırma kapsamında 16-74 yaş aralığındaki 4 bin 839 erkek ve 6 bin 669 kadın ile görüşüldü. Araştırma her iki cinsiyette de zaman içinde aynı partnerle cinsel ilişkinin sıkıcı olarak değerlendirildiğini ortaya koydu. Çalışmaya katılan kadınlar erkeklerden çok daha çabuk cinsellikten sıkıldığını dile getirdi.

Bu araştırma son bir yılda bebek sahibi olan veyahut 5 yaşın altında çocuğu bulunan kadınların seksten daha çabuk soğuduğunu ortaya koydu.

Tüp Bebek Tedavisinde Yenilikler ve Son Gelişmeler Nelerdir ? Tüp Bebek Tedavisinde Yenilikler ve Son Gelişmeler Nelerdir ?

Anneliği tadan ve çocuklarıyla ilgilenmek zorunda olan kadınların yorgunluk ve günlük stres nedeniyle cinsellik işlevlerini erkeklerden daha fazla etkilenidiğni işaret eden uzmanlar, küçük çocuk yetiştirme konusundaki dikkat çekici unsurların odak noktasında bir değişimi etkileyebileceğinden kaynaklanıyor olabileceğini işaret ediyor.

Yurtdışında gerçekleştirilen bu araştırmanın sonuçlarının Türkiye'de yaşayan kadınlarda da gözlemlendiğini kaydeden uzmanlar, istek kaybından şikayet eden ve çocukları olduktan sonra kadınlarda ve erkeklerde cinsellikten değişen düzeyde uzaklaşmaların söz konusu olduğunu işaret ediyor.

Hamilelik sonrasında annelik duygusunun bütün düşünceleri bebeğe yönelttiğini ve çocuğun ihtiyaçlarının birincil öncelik sahibi olduğunu vurgulayan uzmanlar, bu nedenle cinsellik çoktan gerilere itilmiş oluyor ve elbette ki erkeğin cinsel ihtiyaçları çocuğun temel yaşamsal ihtiyaçlarından çok geride kaldığını hatırlatıyor.

Kadınların bebek bakımı ve gündelik koşuşturmacalar nedeniyle geceleri uykusuz kalmasının cinsel aktiviteleri de azalttığını hatırlatmakta fayda var. Annelikle ilginin bebeğe kaymasının, duygusal yakınlık eksikliğinin, iletişim problemlerinin ve sağlık sorunlarının hem erkeklerde hem de kadınlarda daha düşük cinsel dürtüye sebebiyet verdiğini vurgulamalıyız.