Akciğer Kanseri mi oldu? Ankaralı Turgut bir süredir KOAH rahatsızlığı yaşayan ünlü türkücü, sağlık durumununu Duymayan Kalmasın'da anlattı. Canlı yayına bağlanan Ankaralı Turgut, akciğer kanseri iddialarına da cevap verdi.

ŞARKICI KOAH HASTASI

Ankaralı Turgut olarak tanınan ünlü türkücü Turgut Karataş'dan üzücü haber geldi. 54 yaşındaki şarkıcı, KOAH rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldı.

Duymayan Kalmasın programına bağlanan Ankaralı Turgut:' Daha önce de tedavi gördüm. Astım KOAH teşhisi konuldu. Nefes darlığı yaşıyorum. KOAH için Akciğer kanserinin kardeşi diyorlar henüz tam bilgim yok. Şu an hastanede yatıyorum.' Açıklamasında bulundu.

KOAH HASTALIĞI NEDİR?

Koah, amfizem ve kronik bronşiti kapsayan bir hastalık grubudur.

Kronik Obstrüktüf Akciğer Hastalığı isminin baş harflerinden oluşan kısaltılmış bir hastalık ismi olan KOAH uzmanlara göre dünyada en sık ölüme yol açan 4'ncü hastalıktır.

SIK ÖLÜMLERE YOL AÇIYOR

İlerleyici ve tam olarak geri dönüşümlü olmayan, buna karşılık önlenebilir ve tedavi edilebilir bir akciğer hastalığıdır. KOAH havayollarını daraltır, solunumu güçleştirir. Genellikle kronik bronşit (fazla miktarda mukusun oluştuğu sürekli öksürük durumudur) ve amfizem (Kana oksijen taşınmasını sağlayan hava keseciklerinde harabiyete sebep olanbir hastalık) zeminde gelişen KOAH'da hastalar, öksürük ve balgamdan kısa mesafeli yürüyüşde bile oluşan nefes darlığına kadar değişik semptomlara sahiptirler. 3 tip KOAh vardır.