Ankara'da önceki gün yaşanan olayda, 4 şehir magandası, trafikte yol verme meselesi yüzünden tartıştışma yaşadıkları gazileri, 3 kilometre takip ederek bir benzin istasyonunda darp etmişti. Belden aşağısı tutmayan iki gaziyi ailelerinin önünde darp etmekten geri kalmayan 4 şüpheliden 2'sinin tutuklu yargılanmalarına başlandı.

Türkiye'i ayağa kaldıran olay sonrası magandalara sosyal medyada öfke sei oluşurken, yaşanan hadiseye tepkisiz kalmayan Milli Savunma Bakanlığı devreye girdi. Gazi Kızıltaş ve Gazi Oktay'a yönelik darp olayı sonrası Milli Savunma Bakanlığı şüphelilerden şikayetçi oldu..

BAKANLIKTAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "5 Kasım 2017 tarihinde gazilerimiz İbrahim Kızılkaş ve Muzaffer Oktay ile ailelerine yönelik darp olayı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarına ve aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine karşı gerçekleştirildiğinden, şüphelilerden Milli Savunma Bakanlığı olarak şikayetçi olduk ve gazilerimizin yanında davaya katılma talebinde bulunduk" denildi.

Melih Göğebakan’dan Basın Açıklaması Melih Göğebakan’dan Basın Açıklaması

SİYASİLERİN DE GÜNDEMİNDE

Gazilere yönelik çirkin saldırı, bugün mecliste grup toplatılarında konuşan siyasilerin de gündemindeydi. Kürsüye ilk çıkan MHP lideri Devlet Bahçeli, saldırganlar için "Pişman edilmeli" ifadelerini kullanırken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise "Gazilere kalkan el, millete kalkmıştır." şeklinde konuştu.