Almanya'da hükümet krizinin aşılmasının ardından yeni hükümet Angela Merkel'in başbakanlığında kuruldu. İlk kez Alman meclisinde milletvekillerine seslenen Merkel, dış politikada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gündeminde Türkiye'nin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalo Harekatı olan Merkel, "Böylesi bir insani kriz tekrar etmemeli. Afrin'de olanlar kabul edilemez." dedi.

Esad yönetiminin Doğu Guta'da gerçekleştirdiği sivil katliamına da tepki gösteren Merkel, Rusya yönetimini katliamlara seyirci kalmakla suçladı.

TÜRKİYE'NİN AFRİN'DEKİ FAALİYETLERİ ENDİŞE VERİCİ

Angele Merkel'in konuşmasının en önemli noktası ise Türkiye'nin Afrin harekatına yönelik ifadeleri oldu. Türkiye'nin Afrin harekatının gereksiz sertlikte olduğunu kaydeden Merkel, yaşananları insanı kriz olarak değerlendirdi.

Euronews'in haberine göre Merkel'den önce hükümet sözcüsü Ulrike Demmer basın toplantısında Afrin ile ilgili değerlendirmesinde 'Türk ordusunun Afrin'deki faaliyetlerinden endişe duyduklarını' belirtti.

Afrin'deki gelişmeleri yakından izlediklerini belirten Demmer, çok sayıda sivilin şehri terk etmesinin de kaygı verici olduğunu sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Rainer Breul ise Afrin'de 'yağma' ve 'katliam' iddialarının araştırılması çağrısında bulundu. Türkiye'nin sınırlarıyla ilgili haklı güvenlik kaygılarının olduğunu belirten sözcü Breul, ancak alınacak önlemlerin orantılı olması gerektiğini dile getirdi.