Günümüzde cep telefonları vazgeçilmezlerimizin arasındaki yerini aldı. Sabah kalktığımız andan, gece yatana kadar elimizden düşürmediğimiz telefonlarımızda internet kullanımı da oldukça yüksek hal almaya başladı.

Cep telefonlarında veri kullanımını düşürmek için bazı yöntemler mevcut. Bunları sizler için derledik.

-Sosyal medyada artık daha çok video içerikleri paylaşılıyor. Facebook, İnstagram ve Twitter'da takip ettiğiniz kişilerin neler paylaştığını görmek için zaman tünelinde dolaşırken sürekli karşımıza videolar çıkıyor ve bu videoların üzerine tıklamadan kendiliğinde video oynatılmaya başlanıyor. Facebook'ta bunun önüne geçmek mümkün. Facebook hesabınızda ayarlar bölümüne girerek, videoların otomatik olarak oynatılmasını engelleyebilirsiniz. Böylece isteğiniz dışında açılan videoların boşuna veri tüketmesini engellemiş olursunuz.

-Gittiğiniz ortamlarda wifi var ise hemen şifresini öğrenin ve internete wifi üzerinden bağlanın.

Oyun Endüstrisinin Değişen Dinamikler Oyun Endüstrisinin Değişen Dinamikler

-Kullandığınız uygulamalara güncelleme geldiği zaman otomatik olarak güncellemeye başlar. Bunun önüne geçmek sizin elinizde. Android cihazlarınızın ayarlar bölümünden uygulama güncellemelerin otomatik olarak yapılmasını engelleyerek, 'güncellemek için bana sor' seçeneğini aktif edebilirsiniz. Böylece mobil uygulamaların güncellemelerini mobil verinizden değil, wifi olan yerlerde wifi'ye bağlanarak yapabilirsiniz.

-Android telefonların ayarlar bölümüne girerek, veri kullanımını bölümünde hangi uygulamaların ne kadar veri tükettiğini görebilirsiniz. Burada en çok veri tüketen uygulamalarınızın üzerine tıklayarak veriyi aktif haldeyken ne kadar tükettiğini ve telefon kullanımda değilken ne kadar veri tükettiğini görebilirsiniz. Telefon kullanımda değilken fazla veri tüketen uygulamaların üzerine tıklayarak, uygulamanın kullanımda değilken veri tüketmesini engelleyebilirsiniz.