Eski jimnastikçi McKayla Maroney, eski ABD Jimnastik Doktoru Nassar'a karşı cinsel istismar konusunda yeni iddialarda bulundu.

Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları

Bugün erken saatlerde yayınladığı tweetle, Maroney yıllarca Nassar'dan gördüğünü iddia ettiği cinsel taciz olayını ayrıntılarıyla anlattı. Olimpiyat altın madalyası kazanan Maroney, kadınların #meToo hastagi ile paylaştığı tüm öyküleri okuduktan sonra olayın ortaya çıkması için ilham aldığını yazdı.

Maroney, "Bu kadar korkunç ve kişisel bir şey hakkında halka açık konuşmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum, çünkü bu bana da oldu. İnsanlar bunun sadece Hollywood'da olmadığını anlamalı. Bu her yerde oluyor. Nerede bir güç pozisyonu varsa, istismar için bir potansiyel var gibi görünüyor "dedi.

Jimnastik dünyasında yıllardır tanınmış bir doktor olan Nassar, rutin tıbbi muayeneler sırasında onları istismar ettiği iddia edilerek 100'den fazla kadını cinsel istismar etmekle suçlanıyor . Nassar'a karşı suçlamalar Eylül 2016'da başladı. Nassar'a karşı suçlamada bulunan kadınların çoğu dünyaca ünlü atletlerden oluşuyor.