ABD'nin Las Vegas kentindeki bir konsere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırgan Otelin 32. Katından kalabalığın üzerine ağır silahla ateş açtı. Korkunç saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti ve 400'den fazla kişi yaralandı.

amerik2

SALDIRGANIN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

ABD basını, saldırganın 'bir bölge sakini' olduğunu açıkladı. ABD basını saldırganın isminin 'Stephan Paddock' olduğunu açıkladı. Saldırganın Asya kökenli olduğu tahmin edilen arkadaşı Marilou Danley'in yakalandığı ifade edildi. Toplamda 406 kişinin hastanelere taşındığı ifade edildi.

OTELİN 32. KATINDAN ATEŞ EDİLDİ

Reuters haber ajansı, silahlı bir kişinin ilk etapta Mandalay Bay Resot isimli otelinin 32. Katında güvenlik görevlileri ve polise ateş açtığını duyurdu. Los Angeles polisi, saldırıyı bir kişinin düzenlediğini açıkladı.

Las Vegas polisi, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Bir şüphelinin vurularak ele geçirildiğini doğruluyoruz. Aktif araştırmalarımız sürdüğü için sahil şeridinden uzak durmaya özel gösteriniz' denildi.

TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

ABD'nin Las Vegas kentindeki müzik festivalinde düzenlenen saldırıya ilişkin ABD yönetiminden ilk açıklama geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden yayımladığı mesajında, 'Las Vegas'taki korkunç saldırıda yaşamını yitirenlere ve ailelerine en içten taziyelerimizi iletiyorum. Tanrı sizi kutsasın. ' ifadeleri kullandı.