ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya soruşturmasında "FBI'a yalan beyan verdiğini itiraf etti. Flynn, bu konuda "yaptıklarının doğru olmadığını ülkem için bu olayı düzeltmek için elimden gelen gayreti gösterip gerekeni yapacağını söyledi.

Mahkemenin başında, duruşmanın "savunma anlaşması" duruşması olarak nitelendirileceği açıklandı. Flynn'in, Rusya Büyükelçisi ile yapılan görüşmeler hakkında FBI'ya yalan söylemekten suçlu bulması bekleniyor. Bu durumda, ABD Başkanı Trump ilk kez somut bir suçlamayla karşı karşıya kalacak.

Beyaz Saray'dan konu ile ilgili yapılan ilk açıklamada, Flynn için "Kötü bir karar verdi. Başkan yardımcısına yalan söyledi. Tabii ki FBI'a da yalan söyledi" denildi. Daha önce Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, Flynn'in avukatlarının, Başkan Donald Trump'ın hukuk ekibiyle bilgi paylaşmama kararı aldığını yazmıştı.

Gazeteye göre bu gelişme Flynn'in, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale edip etmediğini soruşturan eski FBI Başkanı Robert Mueller ile işbirliği yaptığını ya da bu yönde müzakereler yürüttüğünü gösteriyordu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevi başlaması sonrası Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atadığı Michael Flynn, sadece 24 gün sonra istifa etmek zorunda kalmıştı. Michael Flynn'in istifasına, Trump'ın seçim kampanyası sırasında Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı görüşmelerin içeriği hakkında Başkan Yardımcısı Mike Pence'i ve diğer bazı yetkilileri yanlış bilgilendirmesi yol açmıştı.

Flynn'in Kislyak ile görüşmesinde ABD'nin Rusya'ya yaptırımlarını ele aldığı ve bunu gizlemeye çalıştığı ortaya çıkmıştı.