ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, "ABD, Türkiye'nin bizimle koordineli olmadan Suriye'de askeri hamle yapmasını istemiyor" dedi.

ABD ACELE ETMEYECEK

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta Suriye'den çekilme kararı almasının ardından ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton bölge ile ilgili açıklamalarda bulundu. İsrail'de temaslarda bulunan Bolton, yaptığı basın toplantısında ABD'nin İŞİD'i yok etmek istediğinin altını çizdi.

İSRAİL'DE KONUŞTU

Bolton ABD askerlerinin bölgeden çekilmesi ve ortaya bir boşluğun çıkıp çıkmayacağı konusunda kendisine yöneltilen soruları cevapladı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton şunları söyledi:

Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim

KÜRTLERİ KORUMAYA KARARLIYIZ

ABD olarak bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye'nin Suriye'de askeri operasyon yapmasını istemiyoruz, ABD Kürtleri korumaya yönelik anlaşma yapılmadan Suriye'den askerlerini çekmeyecek. Bölgede bir boşluk oluşmasını istemiyoruz" şeklinde konuştu.

ANKARA'YA GELİYOR

Bu hafta Ankara'ya gelerek temaslarda bulunması beklenen Bolton, " Türkiye ile Suriye'de bulunan ABD askerlerinin durumunu görüşeceğiz. Çekilme kararının detaylarını yetkililere anlatacağız" şeklinde konuştu.