Alzheimerle mücadelede dünyada kabul gören ve ülkemizde de yeni yeni uygulanmaya başlayan yeni tedavi yöntemlerinin bulunduğunu kaydeden uzmanlar, anormal derecede unutkanlık, yön bulma problemi, uykusuzluk, bilinçdışı hareketlerle kendini gösteren bu hastalık konusunda geleceğin umutlu olduğunu savunuyor.

Uzmanlar hafif ve orta seviyedeki Alzheimer hastalarının tedavinin ardından sağlığına kavuşabileceğini, ileri sevideki Alzheimer hastalarının ise hastalıklarının gerilediğini işaret ediyor.

Tipik belirtileri sebebiyle Alzheimer hastalarının doktora başvurduktan sonra tanı konulurken dikkatli olunması gerektiğini dile getiren uzmanlar, çoğu zaman Alzheimer ile depresyonun birlikte ilerlediğini, bu sebeple hem klinik hem de beyin dalgalarının incelenmesi gerektiğini vurguluyor.

Fizyoterapistlik Mesleği, Tanımı, Eğitimi ve Görevleri Fizyoterapistlik Mesleği, Tanımı, Eğitimi ve Görevleri

İlaç kullanmadan sadece Neurofeedback tedavisi kullanılarak hastalığının seyrinde iyileşme gördüklerini Amerikan Elektrofizyoloji Birliği yayınlarında yayınlandıklarını belirten uzmanlar, spor, tansiyon kontrolü, beslenmede Akdeniz diyetinin tercihi, balık yağı, D vitamininin ve beyin egzersizlerinin Alzheimer Hastalığını önlemede etkili yöntemler olduğunun altını çiziyor. Bunların yanı sıra selenyum ve E vitaminin de faydası olduğunu işaret eden uzmanlar, beyin egzersizlerinin de Alzheimer için faydalı olduğunu hatırlatıyor.

Ayrıca uzmanlar düşük seviyeli yakın kızılötesi ışık tedavisi vebeynin beş hedef alanına, yakın kızılötesi ışığı saçan, bir VieLight Neuro LED kulaklık seti olan alet ile Alzheimer, Kafa Travması ve Parkinson dahil, beyin hastalıklarının tedavisinde büyük bir yol kat ediliyor. Araştırmacılar, saniyede 40 devirde Gamma foton yollayan fototerapinin, Alzheimer'a neden olan maddenin üretimini azalttığını ve o maddeyi baskılayan Mikroglia hücrelerinin enerjisini arttırdığını keşfetti.