Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Almanya'da Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile bir araya geldi. İkili görüşmeden önce basının karşısına çıkan iki bakan soruları yanıtlarken gündemde Salih Müslim'in iadesi, Türkiye-Almanya ilişkileri ve turizm vardı.

Alman basın mensuplarının terör örgütü PYD'nin eski yöneticisi Salih Müslim için Türkiye'den gelen iade talebine yanıtınız ne olacak sorusunu cevaplayan Gabriel, Türkiye'den sözlü nota aldıklarını belirtti. Alman Dışişleri'nin talebi değerlendirmeye alacağını belirten Gabriel, "Adalet Bakanlığımız konuyu gözden geçirir ve bundan sonra hukuki süreç işler." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE-ALMANYA İLİŞKİLERİ İÇİN YENİ BİR SAYFA

Toplantıda söz alan bakan Mevlüt Çavuşoğlu ise sözlerine Almanya'da kurulacak olan yeni hükümetten memnuniyet duyduğunu belirterek başladı. Almanya'nın siyasi açıdan istikrara kavuşmasının hem Avrupa Birliği hem de Balkanlar için önemli olduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Almanya'nın AB için önemi ve rolünü herkes kabul ediyor. Bugün ikili ilişkilerimizi nasıl geliştiririz, nasıl güçlendiririz, yeni sayfaları nasıl açarız konuşacağız." dedi.

Türkiye-Almanya ilişkilerinde yeni bir sayfa açılmasını istediklerini belirten Çavuşoğlu, "İkili mekanizmaların işletilmesi konusunda takvimi de yeniden görüşeceğiz. Balkanlardaki işbirliği önemli, bu bölgenin kalkınması önemli. Burada birlikte çok katkı sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Bizim bölgemizdeki sorunların çözümü konusunda Almanya'yla fikirdaş olduk. Bundan sonraki süreçte de birlikte hareket etmekte fayda var." şeklinde konuştu.