Türkiye ile Almanya arasında yaşanan gerilim sebebiyle Alman siyasetçilerden Ankara'ya yönelik daha sert yaptırımlar uygulanmasını talep eden sesler yükseliyor.

SERT TUTUM İSTİYORLAR

Alman Hristiyan Demokrat, Yeşiller ve Sol Partili politikacılar Türkiye'ye yönelik daha sert yaptırımların uygulanmasını talep ediyor. Alman Die Welt gazetesi Alman siyasetçilere Türkiye'ye yönelik izlenmesi gereken tutuma ilişkin görüşlerini sordu.

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre; Alman Federal Meclisi Hristiyan Birlik (CDU/SCU) Grubu Dış Politika Sözcüsü Roderich Kiesewetter, 'Cumhurbaşkanı erdoğan'ın yakınlarının Avrupa'da malvarlığı' olup olmadığının incelenmesini istedi.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) parti milletvekili Kiesewetter, Türkiye ile gerilimin tırmanması durumunda, gerektiğinde bu malvarlığının dondurulabileceğini ifade etti.

Yerel Yönetim Seçimleri Türkiye'yi Hareketlendiriyor Yerel Yönetim Seçimleri Türkiye'yi Hareketlendiriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasetine farklı platformlarda yaptırım uygulanabileceğini işaret eden Kiesewetter, Avrupa Birliği (AB) ve NATO'nun Türkiye'deki insan hakları ihlallerini gündemlerine alması gerektiğini dile getirdi.

AB'YE ÜYELİK ÖNCESİ MALİ YARDIMLAR KESİLSİN

Sol Parti Grubu Dış Politika Sözcüsü Stefan Liebich de Türkiye'ye yönelik daha sert bir siyaset izlenmesi gerektiği görüşünde. Bu çerçevede, AB ve NATO'ya sorumluluk düştüğüne işaret eden Liebich, 'AB'nin üyelik öncesi yardımları kesmesi için hepimizin çaba göstermesi gerekiyor. Mülteci anlaşmasının da feshedilmesi, tüm silah ihracatına son verilmesi, Hermes kredi ve yatırım garantilerinin tamamen durdurulması şart' dedi. Leibich, Türkiye'nin NATO'ya tam üyeliğinin de artık mümkün olamayacağını dile getirdi.

BASKININ YANI SIRA DİYALOG

Yeşiller Partili Omid Nouripour'ya göre ise Türkiye'ye yönelik siyasetin AB ve NATO içinde konuşulması giderek önem kazanıyor. Nouripour, 'Batıda bir çok kişi uzun vadede eğer Türkiye'yi partner olarak kaybedersek bunun ne anlama geleceğinin bilincinde değil. Bu sebeple baskının yanı sıra diyaloğu'da ihtiyacımız var şeklinde' konuştu.