Fenerbahçe'de Volkan Demirel'in neden kadro dışı bırakıldığı sorusu yanıt buldu. Kulüp televizyonunda canlı yayın konuğu olan Başkan Ali Koç, takımda yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Kadro dışı bırakılan Volkan Demirel, Aatıf ve Nabil Dirar'a ayrı bir parantez açan Ali Koç, 'Tahminimizden daha olumsuz bir tablo var.' diye konuştu.

Takıma hakkında yapılan eleştirileri anlayışla karşıladıklarını belirten Başkan Ali Koç, "Önümüzdeki tablo çok daha olumsuz. Büyük hayallerle toplu değişime gittik." ifadelerini kullanarak şans faktörünün yanlarında olmadığını söyledi.

Süper Lig'de geride kalan 8 haftada 8 puan toplayabilen Fenerbahçe'nin durumu için '2-3 maçta 6 puan çıkarsak bambaşka konuları konuşuyor olacaktık.' diyen Koç, '8 maçta 8 puan sıkıntılı bir dönem.' dedi.

"AYEW VE SLMANİ GİBİ İSİMLERİ GENÇLERLE BULUŞTURDUK"

"4 ay önce göreve geldik, neyi devraldık? Hangi şartlar vardı? Bunu gözardı etmeyelim. Fenerbahçe sadece 8 haftalık sonuçlardan ibaret değil. Uzun süreli projeden bahsettik. Bundan çok daha iyisini yapacağız. Şüpheniz olmasın."

"11 transfer yaptık. Hem gençleştirme hem de asgari ücretlerde değişiklik oldu. Gençleri, Ayew ve Slimani gibi transferlerle bir araya getirdik."

"Finansal Fair Play. 25 milyon euroluk satış yaptık. Giuliano ve Souza hocamızın istemediği satışlardı. Ancak aldığımız teklifleri kabul etmemek sorumsuzluk olurdu. FFP'ye uymak zorundaydık. Biz de biliriz bu paraları harcayıp ses getiren transferler yapmayı. Ama önemli olan bugün değil. FFP olmasa dahi ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılardan dolayı biz FFP uygulardık."

TRİBÜNLERDEN GELEN TEPKİLER

"Haftaya Sivas maçına sponsorlarla çıkacağız. 700-800 milyon liraya yakın kaynak yaratmamıza rağmen Mart'tan sonrasını hala göremiyoruz."

"Zagreb ve Rize maçındaki sonuçları kabul edemiyorum. Bunun dışında üstüne koyarak ilerlediğimize inanıyorum"

"Taraftarımızın üzgün tepkili ve kızgın olmalarını gayet iyi anlıyorum. Yönetici olduktan sonra değil 7 yaşından beri maçlara gidiyorum. Onları anlıyorum hatta çoğu zaman taraftar gibi davrandığım içi eleştiriliyorum. Çubuklu sahada mücadele ederken yuhalamayı kabul edemiyorum. Futbolcu yuhalamak, olumsuz tezahürat, bizlerin alışmadığı bir ortam. Son birkaç senedir tribünlerde görmeye başladık. Kabul edilemez olduğunu söyledim."

ERSUN YANAL İDDİALARINA YANIT

"Dün olmadı, bugün de yok, yarın da olmayacağını düşünüyorum. Ersun Yanal hocamız planlarımızda yok. Olmayacağına emin, olun. Bu sevdaya son vermenizi rica ediyorum."

"Biliyorsunuz ben geçen salı dergi yazısına bir şeyler yazdım. Değişime dirençle ilgili önlemler alacağımı söyledim. Bunları söylerken neyin ne olduğunu bilen bir yaklayışla söyledim. Hoca ve kadro dışı kararlarını olumlu da olumsuz karşılayanlar da vardı. Bilerek bekledik. Söz konusu kişiler nasıl davranacak, iyi de oldu. Dostumuzu düşmanımızı görmüş olduk. Söz sırası bize geldi. Öncelikle sezon başına gelmemiz lazım. Aykut hoca ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Hoca değiştirme kararı verdik."

"Aykut Hoca ile teknik ekibi konuştuk. Hocamız ekibin iyi olduğunu beyan etti. Comolli de teknik kadroyla konuştu. Onun da raporu olumluydu. Biz yumuşak bir geçiş için teknik kadronun kalmasının orta vadede mantıklı olacağını düşündük. Sonra, Aykut Hoca ayrılırken ekibimle yollarınızı ayırırsanız ne olur onların haklarını koruyun, başka bir yere gittiğimde yanıma alırım dedi. Sezon başı istifa ettiler ama aradım, o da bu geçiş sürecimizde bizimle çalışmaya devam etmelerini istedi."

"Şimdi burada 4 ayın sonunda neler oldu. Baktığımız zaman belki de keşke 4 ay önce bu adımı atsaydık, bugün bunları konuşmuyor olurduk. Biz ne yapmaya çalıştıysak dirençle karşılaştığımızda değişime inanç olmadığını, eski düzenin devam etmesi gerektiği, bazı oyuncu ve personele yayıldı ve olumsuz etki yarattı."

GÖREVDEN ALINAN ANTRENÖRLER

"Görevlerie son verdiğimiz antrenörler sorumluluklarını yerine getirmiyordu. Antrenmanlardan sonra maça çıkan oyuncular "Maça yorgun çıkıyoruz" demeye başladı. Bu rahatsızlığın antrenörlere söyledindiği ama Cocu'ya iletilmediği ortaya çıktı. Kayseri maçından sonra bu tepkiler teknik direktöre iletiliyor. Sonrasında yapılan testlerde idmanların doğru yapılmadığı hatta çok ağır sakatlıklara sebep olabileceği ortaya çıkıyor. Alper Aşçı'nın, performans antrenörünün tutumu olumsuz değerlendiriliyor ve sorumluluk alanı değiştiriliyor."

"HOCANIN CENAZESİNİ TAŞIYACAĞIZ"

"Beşiktaş maçı günü soyunma odasında yerde rulo bir halı var. Soruyorlar, bu ne diye. Bu antrenörlerden biri 'Bugün Beşiktaş bizi yenecek. Hocanın cenazesini halı saracağız' diyor."

"Kadro dışı bırakılan arkadaşlar, kamp ve yemeklerde dahil "Hocaya karşı safhınızı belli edin" diyecek kadar ileri gittiler." (Yardımcı hocalar)

"Şüphemiz var, içeriden bilgi sızdığına dair bir şüphemiz var. Samandıra'ya girmelerini yasakladık. Niye yasakladık? Ondan sonra kötü şeyler oldu. Hala kabullenmekte sıkıntı yaşıyorum. Bunları niye yaptılar bilmiyorum"

"TÜM BİLGİLERİ DIŞARI SIZDIRMIŞLAR"

"Bu arkadaşların bilgisayarında, ki biz bu aşamada işlem yapmamışız. Görüyoruz ki 28 Haziran'dan itibaren idman programları, verileri, tüm görüntüler video dahil. İstatistik ve raporları dışarıya sızdırıyorlar. Önce kendi maillerine, sonra dışarıya göndermişler. Bu bilgiler kulübün mülkiyeti."

"Samandıra'da tüm bilgiler hard-diskler'de saklanıyor. Geçen senenin tüm idman ve performans dataları silinmiş. Niye dediğimizde yeterli hafıza yok dediler."

"Niye bunlar önemli? Geçen sezon eylül ortası, ekim başında oyuncunuzun idman performansı nasıldı, bunlar yok, karşılaştırma imkanı yok."

"Sanayide böyle bir şey olsa, biz buna endüstriyel casusluk deriz."

"Müjdat Yetkiner bana ve bana oy veren kongre üyelerimize hakaret etti."

Ali Koç Açıkladı, Fenerbahçe'nin Ligden Çekilme Kararı Ali Koç Açıkladı, Fenerbahçe'nin Ligden Çekilme Kararı

AATIF-DİRAR AÇIKLAMASI

"Kadro dışı kalanlardan Volkan'ı ayrı yere koymak lazım. Aatıf ve Dirar'ı genellemek gerekirse onlar da disiplinsizlik, ciddiyetsizlik, vurdumduymaz tavırlar ve sportif yetersizlik nedeniyle kadro dışı kaldı. Türkçe'de gamsız mı dersin, en azından benim beklediğim ruhu yansıtmayan davranış içindeydi."

"Kayseri maçı sonrası soyunma odasında konuştuk. Aatıf da konuşanlar arasındaydı. Aatıf dedi ki takım olamadık, bu takım zayıf, geçen sene de zayıftık. Düşüncesi bu olabilir. Basına çıkan iddialar saçma sapan iddialar. Nabil Dirar kadroya giremeyince, bu konu Aatıf için bir memnuniyetsizlik sebebi oldu. Takım içinde gruplaşmalar var. Bu da gruplardan biri. Aatıf Dirar'ın oynaması için lobi yaptı. Olabilir, ama bu olmadığı zaman işini yine de en iyi şekilde yapman lazım."

VOLKAN DEMİREL AÇIKLAMASI

"Volkan konusunu ayrı tutmak istedim. Pazar günü de geniş bir açıklama yapmıştım. Ben ne demiştim? Fenerbahçe için Volkan, Ali Koç için Volkan. Fenerbahçe için Volkan, aidiyet duygusu tartışılmaz yüksek. Çoğu zaman haksız yere, deplasmanlarda başka yerlerde hakaret yedi. Bir de Ali Koç açısından Volkan var. Ben tanıdığımda 19-20 yaşındaydı. İyi bir baba, çok iyi bir baba. Ben nikah şahitliği yaptım düğününde o tarafı da benim için özel. Her anlamda baktığım zaman zor bir karardı. Üstüne basarak söylüyorum, ne Comolli ne de Cocu bana inanmadığım bir kararı aldıramaz. Birazdan anlatacağım sebeplere baktığımızda, benim şahit olduğum unsurlardan dolayı."