İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ANAP,DSP, MHP, DYP ve AK Parti'de siyaset yapmış aralarında bürokrat, milletvekili ve bakanlarında bulunduğu 300 isim ile istişare yemeğinde bir araya geldi.

TECRÜBELİ SİYASETÇİLERLE BULUŞTU

Bayram İkramiyeleri 2-5 Nisan Arası Hesaplara Yatırılacak Bayram İkramiyeleri 2-5 Nisan Arası Hesaplara Yatırılacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğindeki 'İstişare Yemeği' Ankara Çukurambar'da bir otelde gerçekleşti. Programa İYİ Parti Milletvekillerinin yanı sıra, geçmiş dönemlerden ANAP, DSP MHP, DYP ve AKP'de siyaset yapmış, birçok siyasetçiyi bir araya getirdi. Katılımcılardan eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, eski Devlet Bakanı Reşat Doğru'da yer aldı. Akşener salona girişte katılımcılar ile tek tek tokalaşarak 'Hoş geldiniz' dedi.

MİSAFİRLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Daha sonra kürsüye gelen Akşener, programa katılan eski siyasetçilere teşekkür etti. Bu toplantıya ihtiyaçlarının bulunduğunu söyleyen Akşener, 'Sizler büyük bir çoğunluğunuzla birlikte mecliste görev yaptık. Beraber görev yapmadığımız büyüklerimizi de öteden beri tanıyorum."

TAVSİYE VE ELEŞTİRİLERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR

"Bugün bu davetin sebebi sizleri dinlemek, biz genç bir siyasi partiyiz, yol yürümeye başladık, bu yolda karşılaşabileceklerimizi, öngörülerinizi, tavsiyelerinizi ve eleştirilerinizi dinlemek üzere bir araya geldik' şeklinde konuştu. Ülkemizin konuşmaya ihtiyacı olduğunu belirten Akşener, şunları söyledi:

TÜRKİYE SORUNLARINI KONUŞAMIYOR

' Eğer konuşabilseydik, Suriye'yi konuşabilseydik, Ortadoğu'yu konuşabilseydik, Irak'ı konuşabilseydik bugün Afrin'i konuşuyor olur muyduk? Dolayısıyla konuşmayan Türkiye'nin konuşması için, birbirine küsen Türkiye'nin barışması için, geriye itilmiş Türkiye'nin 25 milyon genç öğrencisi olan 40 yaş altında 50 milyon nüfusu olan eğitimli, enerjik ama umutsuzlaşmış ülkemizin yeniden umudu elde edip koşması için bir iddia ile yola çıktık, sizlerin tecrübelerinize, eleştirilerinize ihtiyaçlarımız var. O sebeple toplandık."