İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa etmesinden sonra AKP'de düzenlenen iki kritik toplantıda belediyelerle ilgili çalışmalar değerlendirildi.

belediye

TOPLANTIDA İSTANBUL MASAYA YATIRILDI

AKP'de bir hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan iki toplantıya da İBB Başkanlığı'ndan istifa eden Kadir Topbaş ve İstanbul damgasını vurdu. İstanbul'da yapılan istişare toplantısından sonra önce günkü MYK toplantısında bugün yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı için aday seçimleri ele alındı.

ADAY İSİM MEVLÜT UYSAL

Yere lyönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, süreç hakkında teknik bilgi verdi. İstanbul'da Pazar günü yapılan istişare toplantısında üç belediye başkanının ismi gündeme gelirken, bunlardan Mevlüt Uysal'ın adının öne çıktığı kamuoyuna yansımıştı. Partide yapılan temayül yoklamalarında da ağırlığın Uysal üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi.

SIRADA BAŞKA BELEDİYELER VAR

MYK'da isimlendirme yapılmazken, AKP'de 2019 mart ayında yapılacak seçimlere kadar İstanbul gibi bazı büyükşehirlerde birden fazla belediye başkanının görevden ayrılabileceği konuşuluyor. Üç büyükşehir belediye başkanı ve 10'a yakın ilçe belediye başkanıyla ilgili benzer bir süreç yaşanacağı ve 2019 yerel seçimlerine farklı isimlerle gidileceği dile getiriliyor.Parti içerisinde belediye seçimlerinin yoğun şekilde konuşulmaya başlanmasıyla birlikte çok sayıda eski bakan ve milletvekilinin büyük illerde aday olarak değerlendirileceği iddia ediliyor. Bunlardan en önemli isim olarak İstanbul için Binali Yıldırım dillendiriyor.

İstanbul'un 5 yıllık fetret devri sona erecek İstanbul'un 5 yıllık fetret devri sona erecek

SAHAYA İNME ZAMANI GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pazar günü İstanbul'da yapılan istişaret toplantısında 'Görevi devralacak arkadaş, performans gösterirse, 2019'da aynı şekilde yola devam ederiz. Bundan sonraki süreç çok önemli. İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır. 2019'a daha zaman var demeyeceğiz. Sahaya inmez zamanımız geldi. Çok kritik bir döneme gidiyoruz. Bu dönemi en iyi şekilde değerlendirip, İstanbul'u almalıyız. Milletvekillerimizle teşkilatımızla birlikte çalışalım' dediği belirtildi.