AKP 'de istifası istenen Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur açıklama yaptı. Edip Uğur; hem AKP hem de belediye başkanlığı'ndan istifa etti. Uğur, açıklaması sırasında gözyaşlarını tutamadı.

EDİP UĞUR AĞLAYARAK İSTİFA ETTİ

AKP'de istifası istenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur hem belediye başkanlığı hem de partisinden istifa etti. Edip Uğur şu açıklamaları yaptı:

GÖREVİMDEN AYRILMA NOKTASINA GETİRİLDİM

"AKP'de siyasi hayata adım atarken kurucu il başkanı olarak görev verildi, bunu üstlendik. Milletvekili olarak yasama faaliyetinden genel başkan yardımcılığına kadar partimizde çok önemli görevler aldık."

"Partimizin kasası bize teslim edildi. En üst karar mekanizmalarında görevlendirildi. Belidiye Başkanı olmamız istendi, bunu da üstlendik. Hiçbir kademe görevden geri durmadık."

"Son uygulamalarda geldiğimiz noktada şimdi sormak istiyoruz, bürokrasi siyasetin önüne, devlet milletin önüne ve en önemlisi sadakat liyakatın önüne geçmiş gibi görünmüyor mu?"

"Değerli basın mensupları neticede göreve devam etme imkanı bizler için maalesef ortadan kaldırılmıştır."

OTOFAJİYE DÖNÜŞMÜŞTÜR

Kadir Özkaya, Anayasa Mahkemesi Başkanı Olarak Atandı Kadir Özkaya, Anayasa Mahkemesi Başkanı Olarak Atandı

"Metal yorgunluğu adı altında bu değişim ve yenilenme süreci AKP'de bir otofajiye dönüşmektedir. İletiş çağında Ankara ile İletiş ve istişare kanalları sağlıklı işlememektedir."

"Yerel ile merkez arasındaki irtibat aracılarla sağlanamamaktır. Bu durum bütün AKP belediye başkanları için de böyledir ve geçerlidir."