Terörisbaşı Gülen için bir gülüşüne servetimi feda ederim diyen Akın İpek Amerika medyasında makale ve röportaj yapılması için büyük paralar verdiği ortaya çıktı.

İpek 5 yılda 230 trilyon harcadığı kesenin ağzını açtığı deşifre oldu. ABD'de 8 Kasım'da yapılan başkanlık seçiminde Demokrat Partinin adayı Hillary Clinton'un seçim kampanyasına yüklü miktarda bağış yapan, Türkiye'yi suçlayan yayınlar yapmaları için ABD'deki medya kuruluşlarına para akıtan, ABD'deki siyasetçilerin birçoğuna sponsor olan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gizli hazinesi deşifre oldu. Terör örgütü lideri Fetullah Gülen için "Bir gülüşüne servetimi veririm" diyen ve halen İngiltere'de firari bir hayat süren Akın İpek'in son 5 yılda FETÖ'ye 230 trilyon para aktardığı belirlendi.

İnceleme birimleri raporda, 2010 ile 2015 yılları arasında 229 milyon 614 bin 745 TL bağış yapıldığı, yüzde 93.25'lik kısmının ise 15 Temmuz sonrası KHK'larla kapatılan FETÖ'nün dernek ve vakıflarına transfer edildiğini saptadı. İpek'in bağış adı altında para aktardığı dernek ve vakıflar şu şekilde sıralandı: İpek Üniversitesi'ne 183 milyon 953 bin 822 TL, Koza İpek Eğitim Sağlık Hizmet ve Yardım Vakfı'na 29 milyon 791 bin 767 TL, Kimse Yok Mu Derneği'ne 300 bin TL, Halidiye Eğitim Vakfı'na 37 bin TL ve Medya Derneği'ne 35 bin TL.

Daha önce teröristbaşı Fetullah Gülen'e bağlı kurumların ABD'li senatörlerin seyahat masraflarını karşıladığı ortaya çıkmıştı. 2007 yılından bu yana, Kongre'den Türkiye'ye gelen heyetlerden 289'una, yani yarısına FETÖ'ye bağlı kuruluşlar sponsor olduğu belirtilmişti. Ayrıca örgüte bağlı onlarca kuruluş, siyasi kampanyalara on binlerce dolar bağış yapmıştı. Bağış yapılan siyasetçiler arasında, ABD'deki başkanlık seçimlerinde Demokratların Başkan Adayı, senatör Hillary Clinton da yer almıştı.

FETÖ üyelerinin, Clinton'ın seçim kampanyasına 1 milyon dolar bağışladığı, örgüte bağlı kurumların ABD'de Clinton adına lobi faaliyetleri yaptığı da zaman geçmeden ifşa olmuştu. MASAK, bir başka araştırmasında, örgütün kozmik odası Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın başta Wall Street Journal olmak üzere çeşitli basın yayın kuruluşlarına 3 milyon 312 bin dolar aktardığını tespit etmişti. WSJ, Ocak 2014'teki para transferinden bir hafta sonra Fetullah Gülen ile röportaj yapması dikkat çekmişti.