Ak Parti sözcüsü Mahir Ünal gerçekleşen MYK toplantısının ardından CHP'nin OHAL karşıtı eylemlerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ünal, CHP'nin Atatürk ve CHP geleneği ile bağını kopararak Marksist ve Leninist örgütlerle iş birliği yaptığını iddia etti. MYK toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ünal konu ile ilgili olarak, 'CHP Genel Başkanı ve sözcüler rutin iftiralarını sıraladılar. Dikkatimizi çeken iki noktanın altını çizmek istiyorum. İstanbul il başkanının konuşmasında tutuklu milletvekilleri için "rehin" ifadesini kullanması ve genel başkan yardımcılarından birinin Selahattin Demirtaş ile Deniz Gezmiş benzetmesi. Bütün bunlar anlaşılabilir ve izah edilebilir. Buna, Kılıçdaroğlu'nun parka ve postal giydiği günleri hatırlatmasını da eklemek gerekiyor. Biliyorsunuz Marksist Leninist Komünist Parti ve 10 marjinal örgüt HDP'ye destek verdi ve Figen Yüksekdağ karşımıza eş başkan olarak çıktı. Bunların ortak özelliklerine baktığımızda bunların Stalinist yöntemleri kullandığını görürsünüz. İdeolojik angajmanları aynıdır. Sorunların çözümünü silahlı mücadele olarak gördüklerini biliyoruz' dedi.


Ünal konuşmasınnın devamında şu ifadelere yer verdi;


'KILIÇDAROĞLU ATATÜRK İLE BAĞINI KOPARDI'


'Yeni olan şey Kılıçdaroğlu CHP'sinin yeni Marksist Leninist angajmanlarıdır. CHP'nin HDP'yle, YPG'yle, DHKP-C ile ortak angajmanlarını görmemiz gerekir. Atatürkle ve CHP geleneğiyle bağını kopardığını söylerken kastımız budur.'

'GERİDE KALMIŞ BİR İDEOLOJİ'

'Her ne kadar Avrupa'daki Marksist Leninist gelenek gelişime katkı sunmuş olsa da, bizdeki gelenek arkaik, geride kalmış bir ortak fikri ideolojik işbirliğini ifade ediyor. CHP'nin eylemlerini, protestolarını, yurtdışındaTürkiye Cumhuriyeti Devleti'ne dönük pozisyonunu, kutsallara değerlere karşı aldığı tavrı da buradan okumak gerekir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Promosyon Müjdesi Verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan Promosyon Müjdesi Verdi