FETÖ üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak suçlamasıyla yaklaşık 1.5 yıldır tutuklu yargılanan gazeteciler Ahmet Şık ile Murat Sabuncu, önceki gün tahliye edildi. Gece geç saatlere kadar Silivri cezaevinde kendilerini bekleyen yakınlarıyla birlikte cezaevindne çıkış yapan iki gazeteci için hükümetten ilk tepkiyi Adalet Bakanı Abdülhamit Gül verdi.

Kamuoyunda Cumhuriyet gazetesi davası olarak bilinen davada 29 kişi için tahliye kararı verilirken Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'nun tahliyesi için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,"Türkiye'de yargı bağımsızdır. Mahkemelerin verdiği kararlarına saygı duyuyoruz." dedi.

"TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR"

Daha önce FETÖ üyesi hakim ve savcılar tarafından mahkum edilen Ahmet Şık, bu sefer de FETÖ adına faaliyette bulunmak suçundan hakim karşısına çıkmıştı. Söz konusu süreç için "Türkiye bir hukuk devletidir." diyen Gül, mahkemenin verdiği karara saygı duyulması gerektiğini kaydetti. "Yanlış bir karar varsa yine hukuk içinde çözüm aranır." diyen Bakan Gül, "Biz ancak saygı duyarız." açıklamasını yaptı.

"KİMSE YARGIYA TALİMAT VEREMEZ"

Adalet Bakanı Gül, Kılıçdaroğlu'nun yargıya talimat iddialarına ilişkin "Öyle bir şey asla söz konusu değil. Hiç kimse yargıya talimat veremez, telkinde bulunamaz. Oradaki konu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki soruşturmalarla ilgili savcıların görüşlerinin değerlendirilmesine, bu konudaki bir takım önerilerin, tavsiyelerin, görüşlerin değerlendirilmesine yönelik." dedi.