AK Partili belediyelerde istifa bilinmezliği sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifaları istenen İstanbul, Bursa, Ankara, Nevşehir ve Düzce belediye başkanlarından şimdiye kadar İstanbul, Bursa ve Nevşehir dışında istifa açıklaması gelmedi. Anlara kulislerinde istifaya yanaşmayan belediye başkanlarının direneceğine yönelik iddialar konuşulmaya devam ederken, Pazartesi günü istifa kararını açıklayacağı öne sürülen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan iddialar için yalanlama geldi.

A Haber'in servis ettiği habere göre, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, partisinden gelen istifa et çağrılarına Pazartesi günü cevap verecek ve istifasını sunacaktı. Akşam üstü saatlerinde servis edilen haber, akşam saatlerinde bizzat Başkan Uğur tarafından yalanlandı.

DANIŞMANLARI AÇIKLADI

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Büyükşehir Belediye Başkanı'nın danışmanları, haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Belediye yetkilileri, Başkan Uğur'un da hakkındaki 'pazartesi günü istifa edeceği' yönündeki haberleri televizyondan izlendiğini ve bunun doğru olmadığını söylediğini belirtti.