Ağız Kokusunun Olumsuzlukları

Özel hayatı ve toplumsal hayatı da olumsuz yönde etkilemektedir. Ağız kokusu, ağızda ya da ağzın dışından kaynaklı olan kötü koku olmaktadır.

Çoğu insanda meydana gelen bir durum olmaktadır. O insanlar da bu durumdan rahatsız olmaktadır. İkili iletişimleri olumsuz etkilediğinden kişinin kendine duyduğu özgüveni de azaltmaktadır. Bu sebep ile de piyasada ağız kokusunu giderme konusunda birden çok ürün bulunmaktadır. Fakat herhangi bir ürünü kullanmadan önce doktor tavsiyesinin alınması gerekmektedir.

Çeşit Bakımından Ağız Kokuları

Farklı sebeplerden ve farklı oluşumlardan meydana gelen ağız kokuları bulunmaktadır. Genel olarak başlık altında toplanmaktadır. Fizyolojik ve patolojik ağız kokusu olmak üzere iki sınıfta toplanmaktadır.

Fizyolojik ağız kokusunun nedeni, soğan, sarımsak gibi baharatlı yiyeceklerin midede meydana gelen sindirim işleminde sıkıntıların meydana gelmesinden kaynaklanmaktadır. İyi temizlenmeyen ağızlar, dişlerdeki meydana gelmiş olan çürükler, diş eti sorunları ve aşırı sigara tüketimi fizyolojik ağız kokusunun diğer nedenleri arasında sayılmaktadır. Kalıcı bir sorun olmamaktadır. Düzenli olarak diş fırçalama ile geçirmek mümkün olmaktadır.

Patolojik ağız kokusu genellikle ağzın içinde meydana gelen sıkıntılardan kaynaklı oluşmaktadır. Kısmen de ağzın dışından kaynaklı meydana gelmektedir. Diş eti hastalıkları, yemek artıkları, kirli olarak kullanılan takma dişler, tükürük bezlerinde azalma bu konuda sıkıntı oluşturmaktadır.

Burun akıntısı da ağız kokusuna sebep olan etkenlerden biri olmaktadır. Burunda tıkanıklık meydana geldiğinde nefes alıp verme ağızdan yapılmaktadır. Bundan dolayı ağızda kuruluk meydana gelmektedir. Ağızdaki kurulukta ağız kokusunu tetikleyen unsurlar arasında yer almaktadır.