Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın ardında bıraktığı vasiyet Türkiye'yi derinden yaralamıştı. Vasiyetinde Telafer'de ana okulu ve kreş yapılmasını isteyen kahraman askerin ardından açılan haciz davası Türkiye'nin gündemine oturdu. Şehit Özalkan'ın 2009 yılında karıştığı bir trafik kazası nedeniyle hakkında haciz ve icra takibi başlatıkdığı öğrenilirken, Özalkan'ın şehadeti sonrası ailesine verilen emekli ikramiyesinden avukatlık vekalet ücreti yürekleri bir kez daha yaktı.

Şehit Özalkan'ın davalı olduğu tarafın avukatı Emine Gün, emekli ikramiyesinden kesilen 18 bin TL'lik avukatlık masrafını kendi kredi kartı üzerinden şehit Musa Özalkan adına Mehmetçik Vakfı'na bağışladı. Yaşanan ayıp nedeniyle açıklama yapan Mehmetçik Vakfı, avukattan gelen 18 bin TL'yi kabul etmeyerek iade etti.

MEHMETÇİK VAKFI'NIN AÇIKLAMASI

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın icrası sırasında ilk şehidimiz olan Piyade Astsubay Üstçavuş Özalkan adına, 2009'da karıştığı trafik kazasından dolayı başlatılan icra takibi sebebiyle şehadet sonrası aziz şehidimizin emekli ikramiyesinden avukatlık vekalet ücreti olarak kesilen ve karşı tarafın avukatı Emine Gün tarafından vakfın internet sayfası üzerinden, kredi kartından 12 Şubat'ta saat 13.48'de, şehidimiz adına vakfımıza bağış olarak yatırılan 18 bin liranın, Mehmetçik Vakfı tarafından kabulü uygun bulunmamış ve aynı gün saat 17.08'de bağışı yapan şahsın kredi kartına iade edilmiştir."

Kirli Para Skandalında Kılıçdaroğlu'nun Sessizliği Kirli Para Skandalında Kılıçdaroğlu'nun Sessizliği

AVUKAT MÜVEKKİLİ, MÜVEKKİL AVUKATI SUÇLADI

Şehidin emekli ikramiyesine getirilen haciz, Türkiye'nin gündemiye otururken avukat Emine Gün, müvekkili Serkan Saraç'ın icra takibini başlattığını iddia ederken, davacı Serkan Saraç ise avukatın kendi bilgisi dışında icra talebini yenilediğini savundu.

Avukat Emie Gün hakkındaki iddialara şöyle yanıt verdi: "Ben dosyadan para tahsilatı yapmadım. Haciz işlemlerinin taleplerinin yenilenmesi müvekkilimizle alakadır. Avukatlık ücreti için 5 bin lira ödeme yapılmıştı. Müvekkilime şehit ailesine göndermesini söyledim. Şehit ailesiyle görüştüğümde kabul etmediklerini öğrendim" demişti. Avukat Gün, daha sonra 18 bin lirayı şehit Özalkan adına Mehmetçik Vakfı'na bağışlamıştı.


Davacı Serkan Saraç ise icra takibinin kendi bilgisinin dışında avukatı tarafından başlatıldığını öne sürerek "Şehidimizin ağabeyi beni aradı. Yanıma helallik için geldiler, helalleştim" demişti.