Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Ocak'ta hava harekatıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 14. gün geride kalırken harekatta kritik bir nokta daha terör örgütü YPG'nin elinden alındı. Burseya Dağı'nın ardından kritik öneme sahip bir diğer önemli tepe olan Darmık Dağı, terör örgütü YPG'den temizlenirken operasyonu başarıyla tamamlayan Türk askeri dağın zirvesine Türk bayrağını dikti.

ÖSO birlikleriyle beraber ilerleyişini sürdüren TSK, geçtimiğimiz gün başlattığı topçu atışıyla Darmık Dağı'ndaki terör örgütü YPG mevzilerini yerle bir etti. Topçu atışının ardından bugün ÖSO birlikleriyle beraber dağda sıcak çatışmaya giren TSK, akşam saatlerine doğru Darmık Dağı'nda kesin zaferini ilan etti.

Harekata katılan komando birliklerinden 57. Komando Taburu'ndan bir asker başarıyla sonuçlanan operasyonun ardından Darmık Dağı'nın tepesine çıkarak Türk bayrağını gururla dalgalandırırken, "Darmık Dağı alındı, Karşımız Kilis'in sınırından başlayarak Türk toprakları." ifadesini kullandığı duyuluyor.

TOPÇU ATIŞLARI SÜRÜYOR

Reyhanlı, Hassa ve Kırıkhan'ın karşısındaki Afrin batı kırsalında yer alan teröristlere ait birçok mevzi, TSK'ye ait çoklu roketatar ve topçu birliklerince vuruluyor.

Bu arada, sınır birliklerine askeri sevkiyatlar da devam ediyor.

Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim

Harekata ilişkin TSK'dan yeni bir açıklama geldi. Son yapılan hava harekatında 6 hedefin imha edildiği bildirildi.

Açıklamada, harekat kapsamında öldürülen terörist sayısının da 823'e yükseldiği kaydedildi.

TSK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00'den itibaren 'Zeytin Dalı Harekatı' başlatılmıştır.

Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 6 hedef imha edilmiştir. Harekata katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 12 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 823 olmuştur.

Hava harekatı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekatı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."