Para İçin Ölüyorlar

Zeytin Dalı operasyonu kapsamında çatışmaların sürdüğü bölgelerde canlı olarak ele geçirilen teröristlerin itirafları güvenlik güçlerini oldukça şaşırttı. Teslim olan teröristin ifadesine göre teröristler maaşlı olarak YPG saflarında Türk silahlı kuvvetleri ile çatışmaya giriyor.

Teslim olan teröristin itiraflarına göre çatışmaya giren teröristler 40 lira ile 210 lira arasında değişen tutarlarda örgütten maaş alıyorlar. Bu bilgiye göre çatışmalarda ölen teröristler sadece 210 lira için ölüyorlar.

Mazlum Raço 'dan İtiraflar

Güvenlik güçlerinin Kastel Cindo bölgesinde yaptığı operasyonda bir tünelde teröristler sıktırıldı. Sıkıştırılan teröristlerden çatışmaya girenler öldürülür iken aralarında Mazlum Raço adında teröristin de bulunduğu 2 kişi güvenlik güçlerine teslim oldu.

Teslim olan teröristlerden Mazlum Raço zorunlu askerlikten kaçmak için teröristlerin arasına katıldığını, örgüt için çalışanların 40 lira ile 210 lira arasına aylık maaş aldığını, kendisinin örgüte 6 aylığına katıldığını ancak Türk kuvvetlerinin operasyonları başladığı için bu sürenin 12 aya uzadığını itiraf etti.

Mazlum Raço örgüte alınan kişilerin Babatlı denilen bölgede eğitim aldıklarını daha sonra dağa çıkarak örgüte katıldıklarını itiraf etti. Operasyonlarda ele geçirilen bir diğer terörist 18 yaşındaki Muhammed Mennan ise 17 yaşında örgüte katıldığını, daha sonra kendisine 4 şarjör ve 1 silah verilerek kendisinin dağa çıkarıldığını söyledi.

Muhammed Mennan itiraflarında örgütün içinde farklı milletlerden insanların bulunduğunu ve birçok kişi gibi kendisinin de örgüte katıldığı için pişman olduğunu söyledi.