Bölgeden Sıcak Gelişmeler

20 Ocak tarihinde Türk Ordusu tarafından başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu tüm hareketliliği ile sürüyor. Türkiye'nin Suriye sınır bölgesini teröristlerden temizlemek amacı ile başlatılan Afrin operasyonu ile büyük gelişmeler kaydedildi. Bölge üzerinden alınan haberlere göre Türk ordusu tarafından Şavarighat El Caviz ve Melkiye köylerine düzenlenen operasyonlar ile bu köylerdeki teröristler tamamen temizlendi.

Ayrıca operasyonun Batı cephesinde yer alan Cinderes ve kuzey kısımda bulunan Şavırga el Coz/Şavarigat ve Merasat el Hatib bölgelerinde de olumlu gelişmeler kaydedilerek bu bölgeler de teröristlerin hakimiyetinden kurtarıldı. Tüm bu gelişmeler ile birlikte operasyon için belirlenen bölgenin üçte ikisinin teröristlerden alındığı belirtiliyor.

İlerleyiş Sürüyor

Türk ordusunun bölge üzerindeki ilerleyişi sürüyor. Bölgeden dakika dakika alınan son haberlere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri Afrin 'in altı bölgesinden beş tanesi üzerinde hakimiyet kazandı. Şimdi ise altıncı belde olan Mabadlı, Türk ordusunun hedefinde. Mabadlı bölgesini PKK ve PYD terör örgütlerinin hakimiyetinden kurtarmak için ilerleyen Türk askerleri, bölgedeki patlayıcı maddelerin imha edilmesi için yaptığı çalışmalarını sürdürüyor.

Türk ordusunun bölge üzerindeki bu olumlu ilerleyişinin beklenenden daha hızlı gerçekleştiğini belirten yetkililer, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen operasyonun bu hızda devam etmesi halinde bölgenin tahmin edilen süreden çok daha hızlı bir biçimde terörist güçlerden temizleneceğini düşünüyor.

Diğer yandan Türk ordusunun Afrin 'den sonra ilerlemeyi düşündüğü hedef olan Menbic'te YPG terör örgütü yandaşları, operasyonları protesto eden bir gösteri düzenlediler. Türk ordusu ise, Fırat Kalkanı Operasyonu ile teröristlerden temizlenmesi sağlanan Azez bölgesine yeni birliklerini yerleştirdi.