Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan İstanbul'da bulunan Enes Berberoğlu'nun hapsedildiği Maltepe Cezaevine yürüme kararı almıştı.

Ankara'dan yola çıkan ve 25 gün boyunca toplamda 432 kilometre yol yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar hiç basına yansımayan bir fotoğrafı ortaya çıktı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşünü yakından takip eden ve yürüyüş boyunca Kemal Kılıçdaroğlu'na eşlik eden Hürriyet Gazetesi Yazarı Şükrü Küçükşahin, 'adalet yürüyüşünü' kitap haline getirdi. Hürriyet Gazetesi Yazarı Şükrü Küçükşahin kitabında yer verdiği fotoğrafta karavanındaki yatağında uzanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayaklarında ayakkabı ve çorap olmadığı görülüyor. Ayaklarına dikkatle bakıldığında ise CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayak tırnaklarının mos mor olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Adalet Yürüyüşünü kitap haline getiren Hürriyet Gazetesi Yazarı Şükrü Küçükşahin, kitabında; Cumruhiyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4 ayak tırnağının düştüğünü belirtti.

Kılıçdaroğlu, kitapta yer alan röportajında, "Bu yürüyüş aslında bir bedel ödemeydi. Adaleti sağlamak için bir bedel ödenmesi gerekiyordu" dedi.

"Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: "Şu bir gerçek eğer bir davaya inanıyorsanız ve o davanın önemli olduğunu kabulleniyorsanız fiziken ve ruhen önünüzde hiçbir zorluk olmadığını görüyorsunuz. Sonuçta görüyorsunuz ki insanlara bir şekilde ulaşmanız gerekiyor. O insanları bu noktaya getiren nedir, adalet isteyen birine hakaret etmek, küfretmek insanlıkla bağdaşmaz ama bu insanlar bu noktaya gelmişse o insanı bu noktaya taşıyanları yargılamak, sorgulamak gerekiyor.O yürüyüşte herkes hastalanabilirdi, yürüyüşü terk edebilirdi. Herkes belli bir süre ara verip devam edebilirdi, bunların hepsi oldu ama benim ne hastalanmaya ne belli bir süre beklemeye ne de güzergah dışında bir yere gidip bir gece ikamet etmeye hakkım vardı. El ağrısı oluşmadı ama dört tırnakta sorun oldu."