Sivas Şarkışla ilçesinde bir çöplükte bulunan Sivas Kangalı kırması olan bir köpek açlıktan ölmek üzereyken bulundu. Sahibi tarafından çöplüğe bırakılarak terk edildiği düşünülen Sivas Kangalı kırması olan köpek bulunduğunda açlıktan ölmek üzereydi.

Açlıktan ölmek üzere olan ve artık kaburga kemikleri bile belli olan köpeği gören Tolga Erdem isimli vatandaş, hemen ilçe merkezine giderek Şarkışla Belediyesi yetkililerine durumu anlattı. Tolga Erdem'in ihbarı üzerine Şarkışla çöplüğüne giden belediye ekipleri ölmek üzere olan köpeğe ilk müdahaleyi yaptı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Şarkışla Belediyesi ekipleri tarafından özel bir veteriner kliniğine götürülen köpek hemen tedavi altına alındı.

Köpeğin kendilerine getirildiğinde durumunun çok kötü olduğunu dile getiren Veteriner Hekim Atilla Dulkadir; 'Aşırı derecede su kaybı vardı. Geceden beri sıvı takviyesi yapıldı. Durum gayet iyi… Nabız, solunum gibi bulguları yerine geldi. Diğer köpekler tarafından oldukça hırpalanmış. Vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar var. Köpeğin bu hale düşmesinin sebebi açlık... Sağ olsun hayvan sever bir arkadaş buldu, bize getirdi. Gece misafir ettik. Kene, bit, pire gibi hayvanlar ciddi zararlar vermiş. Durumu şu an iyi. Sabah yemek yedi ve su içti' dedi.

Geri Dönüşüm Süreçlerinde Çöp Dedektiflerinin Rolü Geri Dönüşüm Süreçlerinde Çöp Dedektiflerinin Rolü

Köpeği iyileştirdikten sonra sahiplenecek birini bulurlarsa sahiplendireceklerini belirten Veteriner Hekim Atilla Dulkadir, sahiplenecek birinin çıkmaması halinde hayvan barınağına teslim edeceklerini dile getirdi.