Olay Muğla'nın Marmaris İlçesindeki Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Dağlarda yiyecek bulamayan ve aç kalan domuzlar, Muğla'nın Cumhuriyet Mahallesi'ne şehir merkezine inerek yiyecek bulmaya çalıştı. Cumhuriyet Mahallesindeki bir ortaokulun arkasındaki boş arazide görülen yaban domuzlarının, yiyecek bulabilmek için çöp konteynerlerini karıştırdığı gözlendi.

Bu duruma evinin balkonunda otururken şahit olan İhsan Tanrıverdi isimli bir vatandaş, hemen cep telefonu ile şehre inen yaban domuzlarının fotoğrafını çekti.

Bir süre yiyecek arayan domuzların araç gürültüsü nedeniyle korkup geldikleri yoldan kaçtığını seyreden Tanrıverdi, çektiği fotoğrafları 'Marmaris'te gündüz domuz baskını' yorumu yaparak sosyal medyada paylaştı.

Çekilen fotoğraflardan yaklaşık 30 kadar yaban domuzunun aç kalıp şehir merkezine indiği ve yiyecek bulmaya çalıştığı görülüyor.

İhsan Tanrıverdi, çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. İhsan Tanrıverdi'nin paylaştığı fotoğrafa sosyal medya üzerinden yorum yazan vatandaşlar; 'Yiyecek bulamadıkları için şehre iniyorlar. Dağ eteklerine yem serpin, yiyecek bırakın. İnsanlara saldırmıyorlar, kışın çok göreceğiz' şeklinde yorumlar yazdı.

Uzmanlar, şehre inmiş domuz görüldüğünde onlara yemek verilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Domuzlar karnı tok olduğu sürece hiçbir insana saldırmayacağının altını çizen uzmanlar, domuzlara yemek vererek karınlarını doyurduğunuzda tekrar doğal ortamlarına geri döneceğini belirtiyor.