Mesajı bizzat Güney Kore lideri Beyaz Saray'da kameralar karşısında verdi.

Birbirlerine Neler Diyorlardı Neler?

Geçtiğimiz aylarda Amerikan başkanı için Bunak ABD 'li diyen ve ortalığı ayağa kaldıran Güney Koreli devlet başkanı Kim, kendisine Trump tarafından Roket Adam yakıştırmasıyla cevabını almıştı. Bunun üzerine iki ülke arasında adeta kızılca kıyamet kopmuş ve askeri iş birlikleri tamamen ortadan kalkmıştı. Güney Kore'nin Kuzey Kore ile olan askeri ve stratejik sorunları ABD-Güney Kore muhalefetini dindirdi denilebilir. Çünkü yeni bir demece göre Güney Koreli lider ABD'nin Beyaz Sarayında ağırlanacak ve ortak askeri tatbikat planları yapılacak.

Ortak Askeri Tatbikat Gündemde

Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletlerinin ortak askeri tatbikat planı gündemdeki yerini koruyor. Bu anlamda düşünülecek olunduğu zaman hem Güney Kore cephesinin hem de ABD cephesinin yıllar boyunca süregelen soğuk rüzgarlarının yerini ılıman iklime dönüştüreceği ve bununla da kalmayıp ortak askeri tatbikat hazırlıkları içerisinde oldukları gündemde.

Böylelikle savunma sanayisinin zirvedeki iki ülkesi arasında yaşanan bu görüşme ABD ve Güney Kore liderlerinin buluşacağı haberi olay oldu! manşetiyle gazete sayfalarında ilk sıralarda yerini almış oldu. Önümüzdeki günlerde nasıl bir ilerleme kaydedileceği şimdilik merak edilenler arasında gelmeye devam ederken ortak askeri tatbikatın da nereye ve hangi amaçla yapılacağı da diplomasi gündeminin merak ettiği sorular arasında gelmeye başladı.